Що трапилося у госпіталі у Винниках та чи буде новорічний локдаун. Головне за 20 листопада

5775 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Rajesh Rajput for unsplash

Фото: Rajesh Rajput for unsplash

Вибух в Винниках. У обласному військовому госпіталі У Винниках нештатна ситуація з киснем. Як повідомив міський голова Львова Садовий, стався вибух при заправці. Шістдесять пацієнтів, які потребували штучної подачі кисню, терміново евакуйовували в інші медзаклади.

Читайте також: Люди з ментальними розладами помирають від Covid-19 частіше за онкохворих? Нові дослідження

Уночі подачу кисню у госпіталі було відновлено. За словами Садового, усі пацієнти, яких відправили до Лікарні швидкої допомоги, завершать лікування вже тут.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 687 особи (651 – напередодні). Разом 39 916. Одужало – 25 922 (+ 543), померло – 1 119 (+ 10).

В Україні Covid-19 виявлено у 14 575 осіб (13 357 за попередню добу). Загальна кількість 598 085 пацієнтів. Одужало – 274 324 (+ 7 845), померло – 10 598 особи (+ 229).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 56 594 (+ 1 391), Харківська – 50 252 (+ 634), Львівська – 39 916 (+ 687) та Одеська області – 36 053 (+ 613).

Читайте також: Шмигаль вирішив завчасу поговорити з церквами про зимові обмеження

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстровано у Києві (1 391), Дніпропетровській (1 174), Київській (1 080), Хмельницькій (805) та Сумській (748) областях.

Covid-19 – Головне. Від нині в Україні почнуть штрафувати за відсутність маски. Закон передбачає накладення штрафу від 10 (170 грн) до 15 (255 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування без неї у громадських будинках, спорудах та громадському транспорті. Маски повинні закривати ніс та рот.

Очільник МОЗ Степанов заявив, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих Covid на добу. Разом з тим, в Офісі президента вважають, що наразі говорити про запровадження новорічного жорсткого карантину зарано. «Давайте зрозуміємо, чого ми зараз доб’ємося карантином вихідного дня», – заявив заступник керівника ОП Тимошенко.

МОЗ оприлюднило перелік країн, що відносяться до «червоної» та «зеленої» зони. Небезпечними для відвідування є 44 країни, серед них – Австрія, Чорногорія, Польща, Угорщина, Болгарія, Нідерланди, Іспанія, Італія, Румунія, Франція, Велика Британія, Чехія, США та інші. 

Читайте також: Міряти рівень кисню зранку і ввечері. Кому і навіщо потрібен пульсоксиметр

У новому відділенні Лікарні швидкої допомоги у Львові розгорнули ще 130 ліжок для хворих на Covid-19. До кінця року тут облаштують загалом 350 ліжок.

Україна наразі проводить в 5 разів менше тестувань, ніж потрібно. Тенденція збільшення нових випадків, потребує близько 200 тисяч тестувань на добу. Нинішній рівень тестувань був актуальний, коли за добу виявляли близько 2 тисяч нових випадків.

«Розваги» депутатів. Двоє новообраних депутатів міської ради на позашляховику Mercedes намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. «До речі, вони не діти. Одному 34 роки. Другому – 36. Хоча може я помиляюсь і у пустомитівських депутатів є контракт з «Mercedes» на випробування, як їздять їх джипи по пішоходним східцям?», – написав заступник міністра внутрішніх справ Геращенко. 

Читайте також: Камери на дорогах почали фіксувати порушників ПДР на іноземній реєстрації

Енергетика – Освіта – Бізнес. Кабміну звільнив тимчасово виконуючу обовʼязки міністра енергетики Буславець. Новим т.в.о став Юрій Бойко (тезка колишнього міністра в уряді Азарова). Буславець звинувачували в ухваленні рішень на користь ДТЕК, що належить олігарху Ахметову.

Європейський Союз знову застеріг українську владу відмовитися від змін у структурі Міністерства освіти України, які руйнують проведені раніше реформи.

Гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації Фіала заявив, що з березня 2020 року політика Офісу президента пішла у зворотньому напрямку – бізнес закликав президента та партію «Слуга народу» проводити політику, обіцяну ними під час виборчої кампанії.

Білорусь – Молдова. У Білорусі близько 5 тисяч людей прийшли попрощатися з 31-річним Романом Бондаренком, якого викрали і побили, завдавши смертельних травм.

Читайте також: Двоє бізнесменів. Що каже соціоніка про кандидатів на міського голову Львова

Новообрана президентка Молдови Мая Санду заявила, що продовжить визнавати суверенітет України щодо Криму так само, як робила це дотепер.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!