Що цвіте у львівському ботанічному саду. Відеоекскурсія

5256 0
Магнолії – одні з найдавніших квітучих рослин.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У ботанічному саду Львівського національного університету ім. Івана Франка, що на вул. Кирила і Мефодія, розцвіли магнолії. Вони є лікарськими рослинами: квіти, бутони, коріння, молода кора, насіння, листя – помічні при сердечних хворобах, нормалізують тиск і є тонізуючими. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив працівник саду Василь Молігула.

«Усього лиш сто мільйонів років тому на землі не було жодної квітки, потім з’явилися квітучі рослини, лаврові і магнолієві, квіти яких не дуже видатні. До них належить лимонник китайський, тюльпанові дерева і магнолії», – каже він.

За його словами, магнолії – одні з найдавніших квітучих рослин. Вони – улюблені дерева львів’ян, а також мають дуже приємний запах.

«Ми зараз маємо набагато більше видів і сортів магнолій, ніж 30 років тому. Із польського ботсаду наш сад поповнився багатьма квітучими рослинами, не тільки магноліями. Цього року з днем відкритих дверей нам не пощастило, але всі ще мають можливість це побачити», – додає він.

Поруч із магноліями тут є цікаве дерево – тис ягідний, деревина якого ніколи не гниє, уже понад 600 років. Колір деревини цегляно-помаранчевий, а коли намокне, то фіолетового. В Україні таких дуже мало, а ростуть вони дуже повільно.

Фото Тараса Бабенчука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!