Що відбувається з цінами на продукти та чому обвалилося перекриття на будові у Львові. Підсумки доби

1348 0
Нині 2 березня та 372 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Волинь 24

Фото: Волинь 24

Ситуація на фронті: Російські військові почали запускати дрони-камікадзе Shahed із Брянської області РФ, щоб більше загрожувати Києву, про це йдеться у зведенні розвідки Великої Британії. Зазначається, 27 лютого Міноборони України підтвердило, що збило 11 безпілотників Shahed з 14, запущених вночі. «З огляду на вектор атаки, ці БпЛА Shahed, найімовірніше, були запущені з Брянської області, Росії. Раніше, з середини грудня 2022 року, єдине спостережуване місце запуску було з Краснодарського краю, через Азовське море», – йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили понад 170 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 2 склади боєприпасів та 3 інших важливих об’єкти ворога. Окрім того, наші захисники збили БпЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: ЗСУ оприлюднили розміри зарплат військових у 2023 році. Зокрема, зарплата стрільця у 2022 році становила: для тих, хто не виконує бойові завдання і не бере участь у бойових діях – 43 тис. грн; для тих, хто бере участь у бойових діях – 113 238 грн.

Акцент дня: В Україні – дефіцит цибулі. Звідки її імпортують та яка ситуація з іншими продуктами. В Україні цього року спостерігають дефіцит ріпчастої цибулі, яка є основним складником величезної кількості страв. За даними Нідерландської цибулевої асоціації, українські аграрії за підсумками 2022 і 2023 рр. отримають 732 тис. тонн цибулі, що на 29% менше торішнього показника і є найнижчим рівнем виробництва з 2015-го. Загалом вартість цибулі порівняно з минулорічною довоєнною зимою зросла на 260%, стверджує Bloomberg. Що відбуватиметься з цінами на продукти, яка ситуація на міжнародному ринку, чого Україна найбільше імпортує, а чого, навпаки, вивозить за кордон, Tvoemisto.tv розповів експерт аграрного ринку, ексначальник Головного управління сільського господарства та продовольства ЛОДА Іван Стефанишин.

Читайте також: Таксі у Львові. Чи працюють під час комендантської і де можуть паркуватися. «Станом на зараз ринок таксі у Львові повністю «диджиталізований», однак тариф регулюється не зовсім ринково і поза законом. Ніхто з водіїв не зареєстрований і не сплачує податків. Ліцензії теж немає. Якщо раніше це намагалися контролювати разовим рейдом протягом року, то зараз це не регулюється», – розповів експерт транспортної галузі Сергій Партика.

Ключові події:

1. Майже всі депутати Верховної Ради в січні отримали подвійну надбавку до зарплати. Найбільші виплати отримали спікер парламенту Руслан Стефанчук – 78,9 тисячі грн та голова комітету парламенту у закордонних справах Олександр Мережко – 69,1 тисячі грн.

Читайте також: 8 березня в Україні. Чи повинен бути вихідний і як відзначають за кордоном. В Україні триває обговорення скасування Міжнародного жіночого дня;

2. Що зміниться в Україні з 1 березня. Пояснення. Головним нововведенням в Україні з 1 березня 2023 року є індексація пенсій, яка охопить практично всі категорії громадян. Крім того, нововведення чекають на військовослужбовців та українських біженців у Польщі.

На цю ж тему: В Україні з 1 березня підвищили пенсії. Кому і наскільки. Розмір індексації становить майже 20%. Вона торкнеться громадян, які отримують мінімальну пенсію (йдеться про близько 4 млн людей). Перерахунки пенсій проводитимуть без додаткових звернень пенсіонерів, за матеріалами пенсійних справ;

3. У Борисполі зійшов із рейок поїзд. Рух зі сторони вокзалу буде обмежений до ранку.

Читайте також: Стало відомо, чому обвалилося перекриття поверху на будові біля Стрийського ринку. «Щодо фактичної інформації, яка є після спілкування з різними проектантами, експертами, то, ймовірно, причиною цього випадку є те, що не витримала опалубка, завалилася і відповідно такий результат», – пояснив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

На цю ж тему: Надбудову на пам’ятці архітектури у Львові, за яку місто судиться з Григорієм Козловським, досі не прибрали. «Роботи проводяться за відсутності затверджених або погоджених з відповідним органом охорони культурної спадщини програм та проєктів і передбачених законодавством дозволів»;

4. На Львівщині підтвердили новий різновид штаму «Омікрон». «Загалом уже шість областей мають варіант нового штаму: Сумська, де був перший пацієнт, Закарпатська, Тернопільська, Одеська, Черкаська та Львівська області», – повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Читайте також: Як зміцнити імунітет після зими. 5 простих правил від спеціалістки. 1 березня відзначають Всесвітній день імунітету. Його започаткували за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 2002 році;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у березні. Афіші вистав. У час війни львівські театри продовжують тримати свій фронт та допомагати тим, хто цього потребує.

Читайте також: Два київські музеї змінюють назви. «Київський музей Пушкіна» відтепер називатиметься «Садиба на Кудрявці», а «Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва» буде просто «Музейно-виставковим центром».

Погода у Львові: Яким буде березень у Львові і коли чекати потепління. У березні температура повітря буде вищою за кліматичну норму на 1,7°– 2,5°C.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!