Що відбувається зі стадіоном Торпедо у Львові. Відео

2278 0
У приміщенні на території стадіону працювали дві тренерські команди, однак вогонь знищив інвентар двох футбольних команд та банери.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На стадіоні Торпедо, що на вул. Золотій, 32 у Львові, проводять заняття з фізкультури студенти фахового коледжу харчових технологій і бізнесу щоосені та щовесни. Їхній викладач Орест Терналь у коментарі Tvoemisto.tv під час стріму каже, що іншого місця для легкої атлетики поблизу немає: бігати на 60, 100 метрів чи більші дистанції можна лише тут.

«Тут є хороші умови, поле придатне для спорту, однак доріжка вже ні. На вулиці Шевченка – це чи не єдиний стадіон, що підходить для таких занять. Поблизу на Левандівці є невеликі стадіони, але це власність училищ, куди вони не впускають навіть мешканців району», – каже він.

Читайте також: Стадіон Арена Львів опинився у фінансовій ямі

На думку Ореста Терналя, якщо місто буде володіти цим стадіоном і знайде спонсорів, організації, що вкладатимуть у нього гроші, то можна буде створити повноцінну спортивну базу. До облагородження території додає, що готові долучитися разом із студентами.

Водночас, за його словами, місцеві жителі кажуть, що територію стадіону давно вже хочуть забудувати кілька представників компаній, однак наразі дозволів вони на це не отримували.

Його колега – тренер футбольних дитячих юнацьких молодіжних клубів Шевченківського району, педагог Віктор Крижановський займається на стадіоні вже 20 років, відколи звідси перенесли ринок «Торпедо» на вул. Кукурудзяну. Чоловік у стрімі Tvoemisto.tv зазначає, що до пожежі, яка трапилася тут з 23 на 24 серпня цього року, були задіяні дві великі та одна мала роздягальні.  Тут працювали дві тренерські команди, у тому числі Віктора Крижановського. Однак вогонь знищив інвентар двох футбольних команд та командні банери.

Читайте також: На антиаварійні роботи на стадіоні «Юність» у Львові виділять мільйон гривень

«Життя, точніше не спортивне життя стадіону, розпочиналося тут вночі, коли ми всі звіди йшли. Неодноразово я виганяв звідси алкоголіків, які тут ночували. Думаю, пожежа могла бути пов’язана саме з тим, що вони намагалися сюди потрапити в дощ, а двері були закриті. Вони могли кинути щось через вікно і ковролін на підлозі загорівся», – розповідає тренер.

Додамо, що вже два роки стадіон немає ані охоронця, ані належного догляду. Його доглядають лиш ті, хто зараз там займається.

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!