Що зробити, аби мікрорайони у Львові були комфрортними та чому закриті укриття в Києві. Підсумки доби

942 0
Нині 2 червня та 464 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 03:22, відбій – о 04:20. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Львівській області спокійно.

За даними КМВА, уночі 2 червня у повітряному просторі над Києвом та навколо столиці ППО знищила понад 30 повітряних цілей. Генштаб ЗСУ згодом уточнив, ворог задіяв для ударів 15 крилатих ракет та 18 іранських «Шахедів» – усі вони були знищені нашими захисниками.

Інформація щодо руйнувань і потерпілих наразі відсутня у Києві. Після тривоги у Дарницькому районі столиці на дорозі виявили тліючі уламки ракети. А у Подільському – сталося загоряння травʼяного настилу.

Читайте також: Нічна ракетна атака на Київ обійшлася росіянам у $17 мільйонів. Одна ракета «Іскандер-М» коштує до $2 млн, вартість ракети «Іскандер-К» – до $1 млн.

А також: Світові політики засудили вбивство дитини в Києві росіянами внаслідок ракетного обстрілу. У столиці скасовано усі заходи до Дня захисту дітей.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. ЗСУ відбили 25 атак окупантів.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження ворога, а також 4 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, зенітно-ракетний комплекс та 5 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Акцент дня: Якими мають бути комфортні мікрорайони у Львові. «У підсумку хочу сказати, що у Львові мало фінансів для розвитку інфраструктури. На щастя, забудовники залишаються дуже активними. Це не означає, що нічого робити не треба. Варто створити чіткий план, який передбачатиме, як у майбутньому їздитиме громадський транспорт між районами. Не можна чекати, допоки кожен квадратний метр доступної землі забудують! Також варто докладати зусиль до збалансування наявних районів, які стали б більш незалежними від центру. Якщо адекватні рішення ухвалити вже зараз, майбутня потреба в розгалуженій інфраструктурі суттєво зменшиться, а якість життя багатьох львів’ян швидко покращиться» (Філіп Шухевич, інженер).

Ключові події:

1. У Києві через обстріли загинули двоє жінок і дев’ятирічна дитина. Поліклініку, яка не пустила в укриття, перевірять.

На цю ж тему:

2. На Львівщині колишніх керівників лісових господарств підозрюють у вирубці лісу на понад 2 млн грн. Ексдиректору державного підприємства на Львівщині оголосили підозру у скоєнні кримінального правопорушення. За даними слідства, підозрюваний упродовж 2020 року підписав та видав 5 лісорубних квитків на проведення рубок на території природно-заповідного фонду.

Читайте також: Водійка, яка збила поліцейську на Львівщині, може вийти з-під варти за 800 тисяч гривень. Підозрювана керувала автомобілем у нетверезому стані та рухалась центральною вулицею Яворова;

3. Польська залізнична компанія погодила рейс Варшава – Рава-Руська. Дозвіл отримали рекордно швидко, та рейс запустять не раніше вересня.

На цю ж тему: УЗ запустила перший поїзд Київ-Варшава сформований із стандартних українських вагонів. Наразі польські залізничники пропускають лише спеціальні вагони більш «вузького» габариту.

Та: На Львівщині ремонтують дорогу до кордону із Польщею. Дорога забезпечить найкоротший шлях від КПП «Рава-Руська – Хребенне» до Волинської області;

4. Львівська міськрада подала позов до суду проти власного виконкому. Суть позову стосується спроби міськради скасувати рішення, яке у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером;

Читайте також: У Львові планують відреставрувати корпус УКУ, що є історичною пам’яткою. Передбачено відновлення та збереженням історичного фасаду будинку, та втрачених елементів ліпнини, відновлення збережених до наших днів автентичних елементів інтер’єру;

5. В Ірпені з’явився літературний мурал із письменниками, які жили в місті. До нього увійшли 14 видатних українських письменників з різних епох.

Читайте також: У Львові відкриють сквер імені Романа Іваничука. Іменем письменника найменували сквер біля пам’ятника «Товариство «Просвіта».

Та: На якому етапі облаштування книгарні й коворкінгу, де були залізничні каси на Гнатюка. Відкрито інвестиційний конкурс, зараз управління інвестицій та проєктів ЛМР здійснює попередні запити на заявників.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!