Політична реклама

Щоб облаштувати на горищі багатоповерхівки мансарду, потрібно отримати згоду усіх сусідів

5561 1
Для того, щоб облаштувати на горищі багатоповерхівки мансардне приміщення, українцям потрібно отримати письмову згоду усіх інших мешканців будинку. Про ці та інші правила того, що потрібно зробити, щоб мансарду не визнали незаконною, дізнались журналісти програми «БудЕксперт», готуючи до ефіру програму про мансардні вікна.

Щоб облаштувати мансардний поверх у багатоповерховому будинку, замовнику потрібно отримати згоду своїх сусідів, оскільки горище – це спільна власність, - розповів заступник начальника Держархбудінспекції України у Львівській області  Ігор Дзеса.

Окрім того, потрібно отримати  рішення органів місцевого самоврядування, дозвіл із органів охорони культурної спадщини (якщо об`єкт є архітектурною пам`яткою) та розробити проект робіт. Як зазначив І. Дзеса, також потрібно визначити категорію складності проекту (заниження чи завищення категорії складності – карається законом).

Для власників приватних будинків, правила дещо інші. Спочатку потрібно отримати скерування до Держархбудінспекції  та отримати повідомлення про початок будівельних робіт. Потім – зареєструвати в Інспекції декларацію про початок будівельних робіт та отримати дозвіл на виконання будівельних робіт. Власникам будинків, що мають більше двох поверхів, ще доведеться виробити будівельний паспорт.

15 Лютого, 2012 11:43
це просто я А що потрібно було мати власнику (вже покійнику) будинку № 20 (вул.Кондукторська), щоб вигрохати 6-ть поверхів, до речі на цьому ще не зупиняючись, виставити квартири на продаж. Хто за такими будівництвами повинен слідкувати? Як їх можна потім узаконювати? Люди вже розкупили ці квартири, а є велика небезпека, що залишаться без грошей і без омріяних квартир :(.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!