Політична реклама

Щоб уникнути отруєнь, львів'ян просять не купувати продукти на вулиці

1485 0
Цьогоріч на ринках міста було додатково створено близько 600 вільних торгових місць. Однак, як зазначають у департаменті економічної політики, проблема стихійної торгівлі у невстановлених місцях і з порушенням санітарно-гігієнічних вимог залишається актуальною.

Продукти на вулиці реалізують у пилюці, а погодні умови сприяють розмноженню бактерій, особливо у молочних продуктах, що може негативно відобразитись на здоров’ї покупців, - інформує прес-служба Львівської міськради. 

Основні фактори інфікування:  недотримання правил особистої гігієни, споживання немитих овочів та фруктів, кисломолочної продукції, м’ясних кулінарних виробів домашнього приготування , придбаних на ринках міста, в т.ч. на стихійних ринках.

Перед тим, як придбати  продукти харчування необхідно звернути увагу на умови зберігання, терміни реалізації і цілісність упаковки продукту.

Переважаючим фактором ймовірного інфікування можна вважати домашню молокопродукцію і м’ясну кулінарію домашнього виготовлення придбану на стихійних ринках. Зазвичай, торгівля такими товарами проводиться безпосередньо «з землі».

Крім того, серед пересічного населення є багато носіїв патогенних штамів мікроорганізмів, в т.ч. туберкульозу, які безпосередньо виділяють збудника при кашлі, розмові. Таким чином збудник може потрапити в продукцію як первинно (при виготовленні і недотримання правил особистої гігієни), так і вторинно з мікрочастинками пилу, слизу, - повідомила Вікторія Нижник, головний спеціаліст  Львівського міського управління Головного управління держсанепідслужби у Львівській області.

Відтак, мешканців закликають не купувати продукти у не встановлених місцях без гарантії їх якості та свіжості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!