Шестеро студентів львівських вишів, які найкраще склали ЗНО, отримають по 100 тисяч грн

2607 0
Цього року 35 студентів набрали понад 792 балів, серед них шестеро з університетів Львова.
Фото: Creativeart/Freepik.com

Фото: Creativeart/Freepik.com

30 студентів, які найкраще склали зовнішнє незалежне оцінювання, отримають премії – по 100 тис. гривень. Сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій затвердили кандидатів, серед яких шість студентів з львівських вишів. Про це повідомила секретарка Комітету, депутатка ВРУ від партії «Голос» Наталія Піпа.

«Цього року 35 студентів набрали понад 792 балів. 30 обрали навчання в українських закладах вищої освіти. Вони отримають такі премії. 5 студентів обрали іноземні виші. Відповідно, вони премій не отримають», – йдеться в її повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Серед тридцяти найкращих є шестеро студентів університетів Львова. Із Українського католицького університету – Софія Книшоїд, Володимир Кузьма, Святослав Лушней, Матвій Притула, із Національного університету «Львівська Політехніка» – Христина Близнюк, а з Львівського національного університету імені Івана Франка – Владислав Куцик.

Наталія Піпа додає, що постанову про премії ВРУ ухвалили у січні цього року, а сьогодні на засіданні Комітету вирішили, що ініціюватимуть збільшення кількості студентів, які будуть отримувати такі щорічні премії – до 50 осіб.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалося з львівської сім’єю Притул, чий син Матвій цьогоріч став рекордсменом зі ЗНО у двох напрямках – фізики та математики, але водночас лише 1-2 балів йому забракло для 200 з іноземної та української відповідно. Матвій Притула розповів про те, як зумів ефективно підготуватися до іспитів, чому часом стрес може бути в користь та як впливає на результати атмосфера в навчальному закладі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!