Шестиповерхівка на вулиці Вітовського у Львові та дитячий Covid-сертифікат. Головне за добу

1740 0
Розповідаємо коротко про головні новини за минулу добу.
Photo by Roman Datsiuk on Unsplash

Photo by Roman Datsiuk on Unsplash

Повернення шкіл в офлайн. Школи, де 100% працівників вакциновані від коронавірусної інфекції, зможуть повернутися до офлайн-навчання. Місто готове відновити навчання в очному режимі, як тільки динаміка госпіталізацій стабілізується. Але зможуть працювати тільки ті заклади, де усі працівники шкіл вакциновані двома дозами вакцини, як цього вимагає червона зона.

Читайте також: Навпроти будівлі СБУ у Львові планують звести будинок на 6 поверхів

Пункти прийому документів на виготовлення Леокарт. У Львові з’явилися два нові пункти прийому документів на виготовлення пільгової транспортної картки Леокарт. Йдеться про Сихівську та Шевченківську районні адміністрації. Подати документи на виготовлення пільгових транспортних карток можна у приміщеннях на пр. Червоної Калини, 66 та вул. Липинського, 11. Крім того, працює Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10. Загалом у Львові відкриється 25 пунктів для оформлення карток Леокарт.

Втрати для Львова. Після боротьби з раком у Львові померла вчителька та художниця Ольга Ган. Також передчасно не стало президента федерації боксу Львівської області Богдана Бурди.

ЗНО-2022. МОН затвердило календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. ЗНО розпочнеться 23 травня з фізики, а також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 17 червня 2022 року.

Музефікація експонату. У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького у Львові вперше за останні сім років музеєфікують великий експонат. До скансену перевезуть хату 1920-х років з Полісся, яка також стане започаткуванням етнозони у музеї. Наразі тут укладають договір, маркують, розчищають територію навколо.

Читайте також: За перевищення швидкості у водіїв-боржників забиратимуть авто

Заборона забудов у промзонах. У Львові готують ухвалу, яка мала б вберегти від забудови шість промзон у різних районах міста. За останні п’ять років міська рада дозволила забудувати житлом більшість територій колишніх підприємств. Нині багатоповерхівки впритул підступають до території колишнього Мотозаводу, що на Городоцькій, Скульптурної фабрики, що на Мучній, та до підприємств на вулиці Пасічній і Богдана Хмельницького.

Петиція про відновлення навчання у школах. У Львові зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів.

Вілла на Коновальця. У Львові на вулиці Коновальця,21 нещодавно демонтували старовинну віллу Йоанни Лоренц, яку проєктував відомий львівський архітектор Владислав Рауш. Фасадну стіну під час демонтажу не зберегли, хоча у проєкті реконструкції вона була відображена. Місто обіцяє провести розслідування. Архітекторка-реставраторка Оксана Бойко каже, що одразу потрібно було подавати до суду, коли почали демонтувати. Чим ця вілла унікальна та що втратило із нею місто.

6-поверхівка на Вітовського. У Львові розробляють детальний план території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Д. Лукіновича, вул. П. Грабовського. Будинок має бути односекційним 6-попверховим на 33 квартири, 5 із них віддадуть службовцям СБУ. Планується, що у будинку проживатиме 85 мешканців. Перший поверх частково виділять для паркування автомобілів (місткістю 7 місць), а також для комерційних цілей.

Замінування ТРЦ. До поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування відразу трьох торгівельних центрів у Львові – торгово-виробничого комплексу «Південний», торгово-розважального центру «Кінг Крос Леополіс» та торгового центру «Інтерсіті» на вулиці Чорновола. Сотні відвідувачів та працівиків евакуювали.

Читайте також: У МОН назвали дати проведення ЗНО-2022

Смерть водія автобуса. У Львові трапилася ДТП за участі громадського транспорту на проспекті Чорновола. Водієві автобуса №47а, що обслуговує комунальне АТП-1, стало погано за кермом. Він в'їхав у дорожній знак. Водієві, 55-річному львів’янину, спочатку надавали допомогу пасажири автобуса. Ніхто з них внаслідок аварії не постраждав.

Дитячий Covid-сертифікат. Відтепер у застосунку Дія батькам можна згенерувати дитячий Covid-сертифікат для осіб від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини. Щоб згенерувати дитячий сертифікат, один з батьків має додати в Дію свідоцтво про народження дитини. Однак, перед тим потрібно переконатися, що у вас на смартфоні встановлена остання версія Дії. Версія 3.0.18 для iOS, 3.0.14 – Android.

Вилучення авто у боржників. У водіїв-боржників, які не сплачують штрафи за суттєве перевищення швидкості на міських автошляхах, Державна виконавча служба вилучатиме транспортні засоби. Причиною таких радикальних посилень щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення ПДР через значне перевищення швидкості, є резонансні ДТП. Наразі умовною «цифрою реагування» визначили перевищення швидкості у 150 км на годину.

Нові курси на Prometheus. Платформа онлайн-навчання Prometheus запустили 6 нових курсів: «Думай інакше: Зламай перешкоди на шляху до навчання та відкрий свій прихований потенціал», «Підприємництво 101: хто ваш клієнт?», «Основи фандрейзингу для медичних закладів: як залучати додаткові ресурси», «Системи фінансування охорони здоров'я», «Управління якістю в охороні здоров'я», «CASE STUDY: як вирішувати складні завдання в бізнесі та в житті».

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!