Школярі з тимчасово окупованих територій можуть вступати до вишів дистанційно і без НМТ

698 0
Процедура вступу перебуває на стадії опрацювання, її оприлюднять пізніше.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Наприкінці весни в Україні розпочнеться вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Школярі, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть вступити до них дистанційно без складання національного мультипредметного тесту. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

“Наразі процедура вступу ще перебуває на стадії опрацювання, її оприлюднять пізніше. Але вже зараз відомо, що після зарахування до вишу впродовж 3 місяців після початку навчання абітурієнт повинен буде укласти договір про здобуття освіти”, - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Наскільки популярна історія серед абітурєнтів і чи має бути обов’язковою в мультитесті 

Додамо, що всі пільги й пільгові категорії, зокрема для жителів ТОТ, під час цьогорічної вступної кампанії будуть збережені. Детальніше про їх застосування буде відомо навесні.

Нагадуємо, що цьогоріч випускники українських шкіл знову складатимуть національний мультипредметний тест замість зовнішнього незалежного оцінювання.Обов'язковими предметами для складання визначили українську мову та математику, ще один предмет випускники обиратимуть самостійно. Більше читайте тут

Олена Шумик

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!