Шольц, Макрон та Драгі прибули до України

1104 0
Сьогодні вранці в Києві очікують лідерів трьох найбільших країн Європейського Союзу – Німеччини, Франції та Італії.
фото: rainews

фото: rainews

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України. Про це повідомив очільник Укрзалізниці Олександр Камишін.

Як зазначає видання Rai News, сьогодні вранці в Києві очікують лідерів трьох найбільших країн Європейського Союзу – Німеччини, Франції та Італії. Поїздка, яку не анонсували з міркувань безпеки, відбулася за день до того, як Європейська комісія оприлюднила рекомендацію щодо статусу України як кандидата в ЄС.

Читайте також: Дуда почав тур країнами ЄС, аби переконати їх надати Україні кандидатський статус 

Перша мета – показати підтримку Україні та спробувати подолати критику, яку висловив президент України Володимир Зеленський щодо Європи за обмежену та повільну відповідь у доставці зброї. Друга –  це чіткий меседж для президента росії про те, що єдність цілей ЄС не піддається сумніву, навіть враховуючи різні нюанси, які випливають із національних інтересів, що не завжди збігаються. Третя мета – Італія, Франція та Німеччина хочуть продемонструвати своїм союзникам, передусім Сполученим Штатам, що Союз має власну стратегічну автономію та ядро ​​засновників, готових вести Європу до все більшої інтеграції, починаючи зі спільної оборони.

Нагадаємо, що напередодні німецьке видання Bild повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче приїхати до Києва разом із лідерами Франції та Італії, проте дату не уточнювали. А 11 червня Київ відвідала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка провела переговори щодо заявки України на вступ до ЄС.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!