Штрафи і блокування перепусток. У Львові змінили правила в’їзду у пішохідну зону центру

1757 0
У разі стоянки, зупинки у пішохідній зоні на площі Ринок або іншого повторного порушення дія перепустки буде призупинена.
фото: рoliteka.net

фото: рoliteka.net

У Львові внесли зміни до Положення про порядок в’їзду транспорту у пішохідну зону центру міста, обмеженого пр. Свободи, площами Торговою і Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою та пл. Адама Міцкевича. Згідно з рішенням виконкому ЛМР, за перше порушення правил в’їзду водіям залишатимуть попередження. Якщо ж порушення зафіксують вдруге, то водію можуть виписати штраф і розглядатимуть питання щодо блокування дії перепустки терміном на 30 днів.

«У разі стоянки, зупинки у пішохідній зоні на площі Ринок або іншого повторного порушення дія перепустки буде призупинена. Відповідне рішення прийматиме ЛКП «Ратуша-сервіс». Попереджати водіїв про блокування їхніх карток ми не будемо. Вони це зрозуміють, коли при в’їзді у пішохідну зону болард перед їхньою автівкою не опуститься», – каже заступник начальника управління безпеки міста Юрій Дякович.

Читайте також: Через річку Західний Буг облаштували тимчасовий міст. Хто ним може проїхати

За його словами, найбільше порушень у пішохідній зону фіксують серед водіїв транспортних засобів, які обслуговують підприємства та заклади, які працюють на території пішохідної зони.

«В основному порушення полягають в тому, що водії цих авто залишають пішохідну зону після 10:00», – додав він.

Інспектори з паркування управління безпеки міста в середньому за один день фіксують 4-5 порушень щодо в’їзду у пішохідну зону центральної частини міста, а в місяць виносять близько 10 постанов про накладення штрафу. Попередження про порушення правил в’їзду у пішохідну зону водіям залишатимуть вже наприкінці цього тижня.

Читайте також: На площі Галицькій законсервували фундаменти костелу Воздвиження Чесного Хреста

Поновлення дії призупиненої перепустки може розглядати робоча група для вирішення питань, пов’язаних з в’їздом транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини Львова, на підставі звернення, поданого через ЦНАП на ім’я керівника робочої групи.

Нагадаємо, що напередодні під час засідання виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення про зміну часових меж платного в’їзду у пішохідну зону в центрі міста. Тепер на площу Ринок можна буде заїжджати за платною перепусткою з 08.00 по 10.00.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!