Чому Садовий не може домовитися з депутатами та понад 7 мільйонів українців за межею бідності. Підсумки доби

1129 0
Нині 2 травня та 433 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: На Бахмутському напрямку проти Збройних сил України воює 25,6 тисячі російських окупантів, десятки танків та 450 бронемашин. За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, це більше, ніж налічує армія Чехії чи Угорщини. Він додав, що при цьому втрати росіян в районі Бахмута складають приблизно 100 загиблих щодня.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбито 41 його атаку, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії 13 ударів по районах зосередження особового складу противника, знищили 3 російських зенітно-ракетних комплекси. Уражено пункт управління, 2 склади боєприпасів та 1 – паливно-мастильних матеріалів. Збито БпЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: На Аскольдовій горі в Києві буде Пантеон Героїв, Зеленський підтримав петицію. Наразі розпочалась робота над реалізацією проєкту та утворено Організаційний комітет.

Та: Оголошено збір коштів для «Привидів Києва» на систему, яка допоможе швидше реагувати на повітряну загрозу. Системами дообладнуватимуть літаки «привидів».

Акценти дня: «Сьоме питання». Про що Садовий не може домовитись з депутатами. Очікувалось, що під час сесії 27 квітня депутати Львівської міської ради розглянуть питання про затвердження кредитного договору між Європейським банком реконструкції та розвитку і Львівською міською радою на 25 мільйонів євро, однак на цьому питанні між ними виникла дискусія. Так, із понад 260 питань депутати дійшли лише до сьомого, яке і стало ключовим «каменем спотикання».

Ключові події:

1. В Україні понад сім мільйонів людей опинилися за межею бідності, – Світовий банк. Найбільше погіршення економічного становища відчули мешканці українських сіл. Директор СБ у справах Східної Європи Аруп Банерджі зазначив, що рівень безробіття в Україні фактично становить 36%, а інфляція досягла 26,6% наприкінці 2022 року. Посадовець вважає, що рівень бідності може ще більше зрости.

Читайте також: Мовний скандал у Броварах: В магазині грубо відмовили обслуговувати українською, а тепер просять «Не шукати зраду». Клєнтці також відмовили надати чеки, документи, які підтверджують реєстрацію ФОП. Окрім цього, продавщиця не показала наявний касовий апарат;

2. У Львові обговорюють вечірку у Будинку вчених. Студенти вибачились. У коментарі Tvoemisto.tv в студентській організації УКУ уточнили, що під час події зібрали 29 тисяч грн. З них – 19 тис. грн пожертували на збір випускника університету, а 10 тис. грн задонитили на підтримку ЗСУ, збір який проводить уряд студентів УКУ.

На цю ж тему: У Києві відкрили кафе зі столиком з назвою Азовсталь. Як заклад відрегаував на критику. Київська ресторація втрапила у скандал через використання символів війни. Ресторатори стверджують, що відкриваються, аби працювати і допомагати ЗСУ.

3. Мінкульт 2 травня має розглянути документацію «Будинку з комахами» для внесення до реєстру пам’яток. Профільний Департамент КМДА надіслав документацію до Міністерства культури ще 14-го квітня.

На ю ж тему: УКУ хоче оформити право постійного користування ділянкою, на якій розташована пам’ятка архітектури у Львові. Вілла «Пристань» є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Та: Від Львова до Жовкви планують облаштувати суцільну велодоріжку. Вона пролягатиме через Куликів та створить альтерантивний безпечний шлях добирання та водночас розвантажить дорогу;

4. У заказнику «Деснянські луки» йде незаконне будівництво, прокуратура завела справу. За фактом незаконного прокладання труб проти комунального підприємства «Київводоканал» завели кримінальну справу.

Читайте також: У сквері на площі Юра у Львові висадили дерева. Фото. «Дерева садили коштом членів десятків небайдужих мешканців, які долучились до спільнокошту», – йдеться в повідомленні ГО «Зручне місто»;

5. Столичний театр Франка скасував участь у театральній олімпіаді в Будапешті через росіян. Спершу організатори запевняли, що у програмі не буде представників рф.

На цю ж тему: Концерт Tember Blanche, велика імпровізація і вистави. Куди піти цього тижня у Львові. Зібрали головні мистецькі події, які відбудуться у місті.

Та: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 1 до 7 травня. Добірка містить заходи київських театрів, музеїв та бібліотек.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!