Сім років боровся за життя. Помер важкопоранений ветеран війни з Росією

19804 0
Олександр Петраківський був випускником львівського військового вишу.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський. Про це сьогодні, 29 серпня, повідомив начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Офіцер завершив львівську академію 2009 року за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів», після чого проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення.

20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра, яка забезпечувала проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя і вступила у бій, щоб колона пройшла запасним шляхом.

У бою Олександр Петраківський отримав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це указом президента України від 4 грудня 2014 року фіцер був відзначений найвищою нагородою – званням «Герой України».

Однак після цього військовий пройшов через кому, десятки надскладних хірургічних операцій і тривалу реабілітацію.

«Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас…

Герой України підполковник Олександр Петраківський був, є і залишатиметься завжди справжнім прикладом служіння українському народові, взірцем мужності та честі. Насамперед для сьогоднішніх вихованців та всього колективу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного», – повідомив Павло Ткачук.

Фото: Павло Ткачук, Укрінформ, "Високий замок"

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!