Коли парки і озера Львова доведуть до ладу та wi-fi від Starlink в Інтерсіті. Підсумки доби

937 0
Нині 18 січня та 329 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: В окупантів може бути кілька різних сценаріїв майбутнього наступу. Водночас більшість інформації, яка є доступною – неправдива й треба пам’ятати, як часто росіяни поширюють дезінформацію. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов наголосив, що цілі путіна залишаються незмінними – геноцидна війна, знищення українського народу та держави.

У Чорне море росія вивела ракетоносії із майже рекордною кількістю крилатих ракет «калібр». На бойовому чергуванні перебуває шість російських ракетоносіїв, загальний залп – до 44 ракет. «Ракетна небезпека залишається актуальною», – зазначила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 січня росіяни обстріляли Київ не з території білорусі, зазначили експерти групи «Беларускі Гаюн». Група зазначила, що не отримала жодного повідомлення про запуск ракет з території білорусі. Також не було повідомлень і про проліт ракет від жителів прикордонних районів. Натомість, як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, ворог вперше вдарив з С-400 по Києву з брянської області рф. Ігнат уточнив, що по Києву та області в суботу ворог випустив понад 10 таких зенітних ракет, які летіли по балістичній траєкторії.

 

А також: Що робити, якщо військовий не виходить на зв’язок. Насамперед, звернутися до Уповноваженого зі зниклих безвісти. Телефон гарячої лінії: 0 800 339 247 або ж можна написати в месенджери на номер: (095) 896-04-21 чи повідомити про зниклого особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку Луганської області та Сіль, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Водяне, Невельське, Мар’їнку і Побєду – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження ворога, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію. Окрім того, у районі Соледару, зенітники знищили ворожий Су-25.

У білорусі тривають спільні навчання авіаційного компоненту угруповання збройних сил рф і цієї країни. Сили оборони України вживають заходів щодо недопущення провокацій чи диверсій з боку противника, посилена протиповітряна оборона.

Акцент дня:Як зміняться парки та озера Львова. Відверта розмова з очільницею управління екології.

Чому в 2022 році виділили рекордну суму на догляд за парками, що за ці кошти зробили і коли містяни побачать остаточний результат змін; яка ситуація із озелененням і зрізанням аварійних дерев, забрудненням води та повітря, як впливає на останнє робота генераторів; чи вирішився конфлікт довкола очистки озера «Зелене око» і коли взагалі озера Львова доведуть до ладу; чому місто має мати більше контролю за екологією; коли завершиться оновлення просторів на Бандери-Чупринки і біля Органного залу; для чого місто впроваджує європейські стандарти щодо висадки дерев і інші зміни до благоустрою, >;Tvoemisto.tv обговорило із керівницею управління екології і природних ресурсів ЛМР Олександрою Сладковою.

«Через воєнний стан екоінспекція припинила будь-які перевірки. Якщо раніше було неможливо притягнути когось до відповідальності, то зараз тим більше. І взагалі з 2009 року місто не має повноважень контролю за станом довкілля, це повноваження державної екологічної інспекції. Це неправильно, бо місто зацікавлене в чистому довкіллі, а державна організація – більше в тому, щоб зібрати якомога більше штрафів. Тому місцевому самоврядуванню варто віддати частину повноважень, щоб воно могло впливати на якість поверхневих вод».

Ключові події:

1. У Дніпрі завершили розбір завалів багатоповерхівки. Що відомо. «Врятовано 39 людей, з них 6 дітей, загинули – 45, з них 5 дітей, травмовано 79 осіб, з них 16 дітей. Отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких 23 особи встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях», – повідомляє ДСНС України;

2. У «Києві цифровому» запустили опитування про мову, щоб створити мовну концепцію столиці. Опитування має на меті дізнатися громадську думку щодо реального стану використання української мови в Києві, а також визначити основні інструменти, які місто може запропонувати усім охочим опанувати українську мову.

Читайте також: У Шевченківському районі Києва відновили пошкоджені ракетами будинки. «У пошкоджених будинках проведені роботи з ремонту покрівель, сходових клітин, інженерних мереж та замінено ліфти, відновлено асфальтне покриття прибудинкових територій. Завершили соціальний ремонт в квартирах. Найближчим часом мешканці зможуть повернутися до своїх квартир», – зазначають в райадміністрації;

3. Мін’юст скасував право власності на готель у Брюховичах. Воно було зареєстроване реєстратором Жирівської сільради на підставі висновку Бюро технічної інвентаризації про поділ об’єкта. Нагадаємо, у червні 2021 році поблизу «Чебуречної» у Брюховичах почали зводити багатоповерхову будівлю без належно оформлених дозвільних документів.

Читайте також: Реконструкція Маріїнського палацу: під суд піде підприємець, якого підозрюють у привласненні понад 1,3 млн грн. Згідно з розслідуванням, для заволодіння бюджетними коштами підприємець вніс до фінансово-господарських документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень;

4. В «ІнтерСіті» до кінця року мають запустити wi-fi від Starlink. Тестування системи проходило на маршруті Київ – Харків. Під час подорожі за цим маршрутом середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с, а безперебійний доступ в інтернет вдалось забезпечити на 96,7% маршруту.

На цю ж тему: Цього року від Рави-Руської до Брюховичів планують прокласти євроколію. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень;

5. Нацопера дала 27 вистав в Японії. «27 вистав пройшли з тріумфальним успіхом та вкотре засвідчили найвищий виконавський рівень колективу головного музичного театру держави. Завершився тур 10-хвилинними оваціями», – йдеться в повідомленні Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте також: Топ-5 виставок у Львові, які можна відвідати. Зокрема, це «One Lviv, one love», виставка «Показники», «Lemberg Style», а також: «Роман Сельський. Приборкання кольору» та Артура Солецького «Прості».

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!