Яка ситуація із Covid-19 у Моршині, де досягли колективного імунітету

1522 0
Нині сімейні лікарі продовжують обдзвонювати мешканців, аби вони приходили вакцинуватися бустерною дозою.
Фото: kray.org.ua

Фото: kray.org.ua

Станом на сьогодні, 17 лютого, в Моршині є 36 підтверджених хворих на коронавірус, 9 з яких госпіталізовані – і це найбільша кількість за останній час у місті. До цього в медзакладах було не більше двох людей, як правило, невакцинованих. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив міський голова Моршина Руслан Ільницький.

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

Водночас максимальна кількість хворих у місті становила 193 людини, а в громаді – 380.

«80% мешканців Моршина є вакцинованими двома дозами, у територіальній громаді таких 70%. Однак ще невелика кількість вакцинувалася бустерною дозою – 5%, тобто менше 500 людей по всій громаді», – каже він.

У Моршині, за словами міського голови, продовжуватимуть ту стратегію, яку започаткували минулого року, аби здобути колективний імунітет, і надалі обдзвонюватимуть мешканців та закликатимуть вакцинуватися третьою дозою.

«Ми, звісно, сподівалися на ідеальний результат, коли за колективного імунітету ніхто не буде хворіти, але не тільки в нас, а й країни з високим рівнем імунізації, такого не досягли. Але щодо перебігу, то бачимо, що вакциновані хворіють легше та без госпіталізацій», – каже він.

Нині сімейні лікарі, продовжує Руслан Ільницький, активно обдзвонюють мешканців, особливо з груп ризику, з хронічними захворюваннями, аби вони приходили вакцинуватися бустером. Окрім цього, організовують мобільні бригади для виїзду навіть в ті села, де 2-4 людини хочуть щепитися.  

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

«Думаю, у період, коли була нова хвиля коронавірусу, не всі наважувалися виходити до медичного закладу та й хворіли в активній фазі. Тому, можливо, чекають ще якийсь час і підуть вакцинуватися. Кажуть епідеміологи, що «Омікроном» не обійдеться, тож треба організму бути готовими до нових штамів», – додає він.

Нагадаємо, що весною у цьому курортному містечку провели експеримент з масової вакцинації. Тоді станом на жовтень 2021 року майже 75% населення були щеплені, а до масового поширення штаму Дельта у Моршині взагалі майже не хворіли. Як це відбувалося, читайте в матеріалі. Також понад 70% мешканців щепилися ще й у Стрию на Львівщині.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!