Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

6583 0
У Зашкові, Рудно, Винниках чи на Сихові буде єдиний тариф е-квитка.
Фото: АТП №1

Фото: АТП №1

На всій території Львівської ОТГ діятиме єдиний тариф на електронний квиток у громадському транспорті. Разовий квиток коштуватиме орієнтовно 10-15 грн, місячний абонемент із безлімітною кількістю поїздок – від 300 до 500 грн. Про це повідомив у своєму блозі заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Центр обслуговування пасажирів громадського транспорту Львова коштуватиме майже 7 млн гривень

«Так як вже прийнятий перспективний план розвитку Львівщини і визначені межі Львівської ОТГ, то ми прийняли рішення, що вся Львівська ОТГ буде першою зоною, тобто незалежно від того, чи ви живете у Зашкові, Рудно, Винниках чи на Сихові, буде єдиний тариф для всієї ОТГ», – пояснив чиновник.

Також він повідомив, що до першої зони єдиного тарифу включать кілька зупинок, які розташовані не на території ОТГ, зокрема на вулиці Стрийській біля «КінгКросу» та у Зимній воді.

Друга зона, за його словами, матиме більший радіус, у 10-15 кілометрів, тож приміських перевізників долучать до е-квитка.

«Так як межі другої зони будуть зростати, то ми також дамо можливість платити менше тим, хто їде 2-3 зупинки», – сказав заступник директора ЛКП «Львівавтодор» з автоматизованих систем Роман Лев.

«Мешканці інших ОТГ, приміром Сокільницької, мають сплачувати за проїзд, а потім ОТГ може відшкодовувати їм за проїзд, або «Львівавтодор» заключатиме як оператор угоду і виставлятиме рахунки за кожну людину, яка проїде за пільгами», – сказав Андрій Білий.

При цьому перевізникам платитимуть за 1 км дороги, враховуючи швидкість, пунктуальність. У мерії обіцяють розробити для них систему штрафів і бонусів.

Читайте також: У Львові підписали угоду про впровадження е-квитка. Терміни

«Тариф за 40 хвилин, який включатиме кілька пересадок, коштуватиме 10 грн, потребуватиме, за підрахунками, близько 800 млн грн дотації з міста. Сьогодні місто виділяє від 500 до 800 млн грн щороку», – зауважив Андрій Білий.

За словами чиновника, місячний абонемент коштуватиме 300-500 грн за безлімітне користування транспортом, а разовий квиток – 10-15 грн.

Туристи і гості міста зможуть придбати туристичний абонемент, денний квиток або квиток на кілька днів. Для студентів і школярів діятимуть знижки. Пільгові картки будуть персоніфікувати, але посадовці не визначилися, чи будуть проводити персоналізацію для всіх користувачів.

У громадському транспорті працюватимуть 150 контролерів, які матимуть можливість виключити валідатори, коли відбуватиметься контроль. Обов’язковою умовою для проїзду при різних способах оплати буде валідуватися, щоб можна було чітко прорахувати кількість пасажирів. Перші валідатори у транспорті з’являться у січні наступного року.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

Нагадаємо, 12 березня у Львові підписали угоду між ЛКП «Львівавтодор» та чесько-українським консорціумом компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC про впровадження електронного квитка.

Термін виконання угоди становить 74 тижні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!