«Скільки ще треба відірваних рук, ніг і голів». Зеленський про закриття неба над Україною

1558 0
Президент попросив Захід надати військові літаки, якщо НАТО не хоче закривати небо.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський знову закликав Захід закрити небо над Україною. Під час пресконференції у Києві він емоційно висловився щодо небажання західних країн допомогти Україні захиститися від повітряних бомбардувань російського агресора.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

«Я роблю щоденно по 20-30 міжнародних дзвінків. Я кажу, що якщо ви не можете запровадити закриття неба зараз, то дайте термін – коли? Скільки треба чекати? Яка кількість людей має взірватися, скільки треба відірваних рук, ніг і голів? То я піду, буду рахувати, і почекаємо до цього моменту», — сказав Володимир Зеленський щодо прохання Заходу закрити небо над Україною.

Глава держави порівняв таку реакцію з проханням впровадити превентивні заходи, аби зарадити вторгненню Росії в Україну.

«Це те саме, що відбувалося із санкціями. Я просив запровадити превентивні санкції до початку війни. Ви побачите – вони не будуть наступати, дайте повний пакет тих санкцій. Я попросив всіх лідерів. Відповідь ви знаєте», – додав він.

Читайте також: «НАТО боїться Третьої світової війни, яка вже почалася». Українська активістка дорікнула прем’єру Британії

Володимир Зеленський також вкотре звернувся до Заходу та попросив надіслати військові літаки для боротьби з окупантами. Інакше вторгнення російського агресора, з яким сьогодні бореться Україна, далі може чекати на країни Європи та Північноатлантичного Альянсу.

«Якщо немає у вас сил, міцності закрити небо, то дайте мені літаки. Дайте мені літаки. Якщо нас не стане, не дай Боже, далі будуть Латвія, Литва, Естонія. Далі буде Грузія, Молдова, Польща. Так вони будуть йти до Берлінської стіни», — сказав Зеленський.

Власне, більшість зі згаданих країн є членами НАТО, а це означає, що якщо Росія вторгнеться в одну, то вона буде воювати з усім Альянсом.

Нагадаємо, що петиція до НАТО з вимогою закрити небо над Україною вже набрала необхідну кількість голосів.

Українська активістка, виконавча директорка Центру протидії корупції з Дар’я Калинюк під час пресконференції у Варшаві закликала прем’єра Британії Бориса Джонсона, аби НАТО закрило небо над Україною і дорікнула, що він та інші члени НАТО бояться третьої світової війни.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!