Скільки триває зміна рятувальника на Грибовицькому сміттєзвалищі

2668 0
На Грибовицькому сміттєзвалищі відновили пошуки працівника ЛКП «Збиранка». До роботи приступили 10 рятувальників та один екскаватор. Про це повідомив Віталій Туровцев, речник ГУ ДСНС України у Львівській області. Tvoemisto.tv дізнавалося, як довго триває зміна працівників ДСНС та чи достатньо вони захищені від забрудненого повітря.
фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

Як розповів Віталій Туровцев у коментарі Tvoemisto.tv, рятувальники працюють позмінно. «Зміна складається з 10 людей. Усього змін є чотири. Це нормальний режим роботи. Ми так працюємо завжди», – сказав він.

Зазвичай рятувальники знаходяться на полігоні від 7 години ранку до 20-22 вечора (часом, залежно від потреби, буває і довше). «Зранку приїжджають інші. Уночі тут є лише чергова зміна на пожежних автомобілях, яка має оперативно реагувати у разі на займання», – додав речник ГУ ДСНС України у Львівській області.

Читайте також: Міністр екології: за трагедію у Грибовичах відповідальні комунальники

За словами Віталія Туровцева, рятувальники забезпечені респіраторами. Приблизно кожні дві години респіратори змінюють. Періодичність зміни залежить від типу. «Немає потреби створювати ажіотаж. Усе є і в достатній кількості. Рятувальники забезпечені респіраторами, які захищають їхні органи дихання. Жодних загроз для рятувальників немає», – зазначив Віталій Туровцев.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Нагадаємо, хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» інформує, що результати замірів повітря на території Львова не перевищують гранично допустимих норм. Лише незначний вплив відчувається біля полігону у Грибовичах, тому фахівці рекомендують перебувати на вулиці не більше двох діб поспіль. У прес-службі Львівської міської ради уточнили, що мова йде насамперед про рятувальників. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!