На ремонт трамваїв і тролейбусів у Львові скерують цього року 15 млн грн

1343 0
Також планують провести капітальний ремонт тягової підстанції на вулиці Стуса за понад 1 млн грн.
Фото: Назар Притула

Фото: Назар Притула

У Львові за 15 мільйонів гривень відремонтують 55 трамваїв і 19 тролейбусів. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: Тендер на закупівлю електробусів для Львова не відбувся

«Цього року на ремонт рухомого складу та мереж ЛКП «Львівелектротранс» у бюджеті розвитку передбачаємо 24 млн грн. З них 15 млн грн виділяємо на ремонт трамваїв і тролейбусів. Загалом буде відремонтовано 55 трамваїв (капітальний ремонт – 35, середній – 20) і 19 тролейбусів (капітальний ремонт – 4, середній ремонт – 15)», – сказала Ірина Маруняк.

На заміну аварійних ділянок колій і відновлення дорожнього покриття (500 м) передбачили 4,5 млн грн, на заміну аварійних ділянок контактної мережі і встановлення опор – 1 млн грн.

1 млн 800 тис грн витратять на капітальний ремонт тягової підстанції на вул. Стуса, бо ця станція була розрахована на 18 трамваїв, зараз же вона обслуговує 28 трамваїв, тому потребує оновлення.

Також у мерії планують придбати підйомник для тролейбусів на суму 1 млн 700 тис грн, розповіла Ірина Маруняк.

Читайте також: Автобуси і політика. Чому Садовий запитує у львів'ян, у кого місту купувати транспорт

Загалом Львів планує придбати ще 10 нових трамваїв, 100 автобусів, 100 тролейбусів з автономним ходом і 250 електробусів (спільно з приватними перевізниками). 

Зазначимо, що тендер на закупівлю електробусів, який оголосив «Львівелектротранс», не відбувся. Водночас приватні перевізники у квітні вже отримають взірець нового електробуса, який розробляє «Електрон».

Стосовно ста автобусів для Львова, то міський голова Андрій Садовий заявив, що Європейський інвестиційний банк, який кредитує Львів для закупівлі 100 низькопідлогових автобусів, буцімто вважає, що пропозиція білоруського МАЗу є найбільш прийнятною, хоча тендер ще досі триває. 

Водночас на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом для ЛКП «Львівелектротранс» мають залучити 25 мільйонів євро кредиту. А нові 10 трамваїв для Львова виготовить консорціум «Спільне українсько-німецьке підприємство ТОВ «Електронтранс» та ТОВ «ЕлектронМаш».12 млн євро надасть Європейський інвестиційний банк, а ще 8,8 – дофінансує місто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!