Київ

Скромний монах. Журналісти показали маєтки і автівки колишнього настоятеля Лаври Павла Лебедя

1077 0
«Невеличка хата», яку Павло Лебідь не зміг продати, коштує 1,3 млн доларів
ФОТО: ВІКТОРІЯ РОЩИНА, УП

ФОТО: ВІКТОРІЯ РОЩИНА, УП

Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, якого підозрюють у виправданні збройної агресії РФ та розпалюванні міжрелігійної ворожнечі, володіє будинком за мільйон доларів та дорогими автомобілями. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

З 2016-го митрополиту належить кросовер Mercedes-Benz G 350 2013 року випуску, вартість якого становила близько $53 тисячі. А з січня 2022-го — мікроавтобус Mercedes-Benz 220, який коштує від $88 тисяч.

«Останнім часом митрополита помічали на подовженому чотирьохсотому мерсі, який було оформлено новим у 2018 році. Такий салон коштує від $135 тисяч. Але де-юре він митрополиту не належить», — з’ясували журналісти.

У селі Вороньків на Київщині митрополит Павло має двоповерховий будинок на 580 кв. м, побудований на ділянці площею 40 соток. У 2016 році цей маєток виставляли на продаж за $1 300 000, а в описі йшлося, що він повністю мебльований виробами італійських та англійських майстрів. Також на території є ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 кв.м, альтанка і будинок охорони.

«Невеличка хата, я її продавав - ніхто не купив. Я звідти все роздав, були ліжка, пральні машинки, холодильник, 4 ікони забрав», - скаржився московський прислужник на суді з обрання йому запобіжного заходу.

Також «священник» має майновий комплекс зі складами та корівниками. Земля під ними (трохи більше за 6 гектарів) належить сільраді, але митрополит її орендує і здає в суборенду чоловіку, на ім'я Олександр Матвієнко. У нього є фірма МПЛ Агро, яка прописана за адресою комплексу Петра Лебедя.

Ще один двоповерховий будинок митрополита на 506 кв.м. розташований у Печерському районі Києва. За даними ЗМІ, там є турецька лазня, сауна, басейн та окремий ліфт. Журналісти припускають, що орієнтовна вартість маєтку може бути понад мільйон доларів.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва призначив екснастоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю цілодобовий домашній арешт на два місяці із забороною спілкуватися з вірянами через інтернет та соцмережі.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!