Смерть від COVID-19 в Україні, посилений карантин у Львові та гривня. Головне за ніч і минулу добу

2199 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Цензор

Фото: Цензор

Україна закриває кордони. РНБО вирішила закрити кордони для в’їзду іноземців. Рішення про заборону в’їзду для іноземців набере чинності за 48 годин і діятиме впродовж двох тижнів, потім мають ухвалити нове рішення. Потрапити в Україну зможуть лише іноземці, які працюють у дипломатичних установах або організаціях як UNICEF.

Пізніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков уточнив, що через пандемію коронавірусу у світі Україна з 17 березня закриває пасажирське авіасполучення.

Про закриття своїх кордонів для іноземців учора теж оголосила Польща. Спочатку на 10 днів з можливістю продовження до 20 днів, а потім ще на місяць.

Ще раніше про подібні заходи повідомили уряди Словаччини, Румунії та Молдови.

Смерть від коронавірусу в Україні. На Житомирщині померла жінка, яка захворіла на коронавірус. Це перший випадок смерті від ускладнень коронавірусу в Україні. У неї діагностували двосторонню пневмонію. Повідомляється, що 71-річна жінка запізно звернулася до медиків.

Активісти української громади в Італії повідомляють про смерть українки в цій країні від COVID-19. Зазначається, що жінка перебувала в реанімації у дуже тяжкому стані.

Карантин у Львові. На засіданні оперативного штабу міської комісії з питань ТЕБ і НС було вирішено посилити карантинні заходи. Зокрема, заборонені усі масові заходи.

Також комісія рекомендує магазинам з продуктами харчування і аптекам перейти на цілодобовий режим роботи, щоб люди могли собі впродовж доби придбати необхідні речі.

Фото: Znaj.ua

Tvoemisto.tv збирає оперативну інформацію про події та заклади, які скасовують або призупиняють роботу у Львові. Інформація постійно оновлюється.

Скандал на Банковій. Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Натомість нардепи Володимир В’ятрович та Святослав Вакарчук заявили про державну зраду.

Пізніше медіа уточнили, що не всі «Слуги народу» в захопленні від перемовин Єрмака з представниками ОРДЛО.

Тож не виключено, що до економічної кризи, в яку, за словами прем’єра Дениса Шмигаля увійшла Україна, у нас ще додасться політична.

Що з гривнею? Курс гривні до долара знизився майже на 5% за тиждень. Зокрема, Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 24 копійки, його вартість на 16 березня становитиме – 26,09 гривні за долар.

Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 28,99 (на 13 березня – 29,05 гривні).

Для розуміння, на 10 березня офіційний курс гривні до долара становив 24,92 гривні (падіння – 1,17 гривні).

У цій всій історію позитивне те, що в умовах карантину увесь вільний час можна використати на спілкування з родиною, на самоосвіту та заняття спортом. Прочитати давно відкладену книжку, переглянути фільм.

Тож не втрачайте голову, бережіть рідних, особливо дітей та людей поважного віку, і займіться тим, на що у Вас звикло не вистачало часу. Попри все, гарного Вам дня і вихідних!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!