Сьогодні через протест проти цинкового заводу у Львові перекриють рух

3445 3
Акція відбудеться на вул. Личаківській.
Фото: Катерина Мілевич

Фото: Катерина Мілевич

Сьогодні, 6 жовтня, о 14:00 на вул. Личаківській біля зупинки «Завод №28» відбудеться акція протесту проти будівництва цинкового заводу у Винниках. Про це повідомляє Винниківський вісник.

Учасники акції анонсують перекриття вул. Личаківської для руху транспорту.

«Просимо прийти і взяти участь у мирній акції усіх, кому небайдуже, яким повітрям дихати, небайдуже майбутнє наших дітей. Нас не питали, чи хочемо ми під своїми вікнами такого «сусіда», – кажуть організатори.

Читайте також: Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу біля Винників

Нагадаємо, завод мають збудувати між Винниками, Підбірцями, Лисиничами та Підгірним. Фізично він перебуватиме на території Підберізцівської ОТГ.

Попри те, що на Мінекології видало ТзОВ «Екран», що будує завод, дозвільні документи, мешканці неодноразово виходили на протести та скликали громадські слухання. Вони побоюються шкідливого впливу на довкілля від заводу. Тут планують наносити на металоконструкції цинк. Такий же завод працює у Стрию. Втім, департамент екології ЛОДА раніше надав позитивні висновки на звіт з оцінки впливу на довкілля, зазначивши, що вказані у ньому показники є допустимими.


Читайте також:
6 Жовтня, 2019 20:49
Назар Так без проблем нехай будують у Стрию! І нов проблем я проти будови у Виниках
6 Жовтня, 2019 14:12
666 ...".. катодний захист металу від корозії вперше було описано сером Гемфрі Деві ....у 1824 році.." ...
6 Жовтня, 2019 14:06
Євген Я був дуже здивований, коли побачив у Німеччині, що всі металеві деталі вкриті цинком - абсолютно всі - стовпи, огорожі, світлофори, мости... Я не побачив у Німеччині жодного іржавого шматка металу, а ви знаєте відношення німців до екології, приклад полієтиленові кулькИ, які зникли з магазинів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!