Сьогодні до України має надійти нова партія вакцини від Covid-19. Кому вона дістанеться

1201 0
Певну частину вакцини хочуть залишити для другого щеплення – те, що припадає на останні дні травня.
Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Сьогодні, 23 квітня, в Україні надійде нова партія вакцини AstraZeneca від коронавірусу. Її відразу мають розподілити у регіони. Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоровя України Максим Степанов в ефірі «Україна 24».

«Вакцина вже повинна бути в аеропорту «Жуляни». Відразу вона буде відповідно розподілена по регіонах. Вона йде у нашу загальну програму вакцинації через кабінети щеплень згідно з тими етапами вакцинації, які йдуть: люди, які входять до груп ризику, люди старші 60 років», – каже він.

Читайте також: За три дні на Львівщині надійшло майже три сотні заявок на вакцинацію

Окрім того, хочуть залишити певну частину для другого щеплення – те, що припадає на останні дні травня. Йдеться про тих громадян, які робили щеплення в лютому. Тобто через 90 днів, починаючи з 23 травня, треба робити другу дозу.

На запитання про те, чи нинішня вакцина AstraZeneca – та сама, що була в Україні й раніше (CoviShield), Степанов відповів ствердно.

«Так, це AsteaZeneca, просто зроблена на іншому майданчику – майданчику Південної Кореї. Ми її зареєстрували два дні тому відповідно до поданих документів. Але за продуктом – це один і той самий продукт, просто виробляється на різних майданчиках. Ці вакцини повністю взаємозамінні», – додав він.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

Нагадаємо, що всі вакцини AstraZeneca проти Covid-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними. Людям, яким зробили перше щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою в інших країнах.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!