Сьогодні стартує вступна кампанія до коледжів. Терміни та умови

1377 0
Терміни подачі документів до закладів освіти залежать від базової освіти вступників.

29 червня в Україні розпочинається вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти. Терміни подачі документів до закладів освіти залежать від базової освіти вступників, – повідомляють на сайті Osvita.ua.

Вступ на основі базової загальної середньої освіти

Для вступників на основі базової загальної середньої освіти за денною формою навчання прийом заяв та документів розпочинається 29 червня та триватиме до 13 липня. Іспити, творчі конкурси та співбесіди вступників проведуть з 14 до 24 липня. Водночас творчі конкурси можуть проводитись не більше ніж у два тури, кожен з яких оцінюватиметься окремо.

Рейтингові списки вступників сформують на основі конкурсного балу вступників. Оприлюднення рейтингових списків  відбудеться не пізніше 12:00 годин 27 липня. Вступники, які отримають рекомендації до зарахування, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 12:00 годин 29 липня.

Читайте також: Тільки не завод! Міфи та реальні проблеми львівської профтехосвіти

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням відбудеться не пізніше 18:00 год 31 липня; за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 03 серпня, додаткове зарахування – не пізніше, ніж 31 серпня. Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі базової загальної середньої освіти проводиться не пізніше 09 серпня.

Вступ на основі повної загальної середньої освіти

Для вступників на основі повної загальної середньої освіти за денною формою здобуття освіти реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 1 липня. Вступні іспити, творчі конкурси проводяться в кілька потоків з 1 по 13 липня включно для вступників, які вступають на місця державного або регіонального замовлення.

У період з 14 липня по 2 серпня можуть проводитись додаткові сесії іспитів, творчих конкурсів для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних або юридичних осіб. Співбесіди проводитимуть з 24 до 29 липня включно.

Для тих, хто вступає на основі співбесіди або вступних іспитів та творчих конкурсів, прийом заяв та документів закінчується о 18:00 26 липня. А для тих, хто вступає тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, прийом заяв та документів закінчується о 18:00 2 серпня. Списки осіб, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди та за квотами-2 оприлюднюють не пізніше 12:00 5 серпня.

Читайте також: Нема лікарів від Бога або Як реформа медосвіти зачепить кожного з нас

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 18:00 6 серпня, а також подати письмову заяву про виключення з конкурсу на інші місця державного замовлення.Зарахування цієї категорії вступників за державним замовленням відбувається не пізніше 12:00 7 серпня. Зараховані особи впродовж 7 серпня виключаються з конкурсу на інші місця державного замовлення.

Рейтинговий список вступників, які вступають на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів та вступних іспитів (у тому числі за квотами-1), оприлюднюється не пізніше 12:00 5 серпня. Вступники, які отримають рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного (регіонального) замовлення до 12:00 9 серпня.

Зарахування вступників за державним (регіональним) замовленням відбувається не пізніше 12:00 14 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 20 серпня. Окрім того, додаткове зарахування на вільні місця за кошти фізичних та юридичних осіб відбудеться не пізніше 30 вересня. Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення людей, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної (профільної) середньої освіти, проводиться не пізніше 20 серпня.

Вступ інших категорій вступників

Прийом документів для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти за іншими (крім денної та дуальної) формами здобуття освіти починається не раніше 13 липня.

Тривалість кожної сесії прийому документів становить не більше 30 днів, зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення чергової сесії прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір, але не пізніше 30 листопада 2021 року.

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

Для вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника та всіх інших категорій вступників строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору і зарахування на навчання визначаються правилами прийому. При цьому зарахування на місця державного (регіонального) замовлення закінчується не пізніше 15 вересня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!