Сьогодні у Львові підсвітять каплицю Боїмів: деталі

1791 0
Сьогодні, 30 листопада, о 17:00 на площі перед каплицею Боїмів відбудеться міжнародна акція «Мiста за життя – міста проти смертної кари», яку організовує Спільнота святого Егідія. У рамках заходу також і підсвітять каплицю Боїмів. Про це повідомили в прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ.
фото: kultura.newsweek.pl

фото: kultura.newsweek.pl

Саме в цей день 30 листопада у 1786 році вперше в світі у Великому герцоґстві Тосканському була скасована смертна кара. Тому, починаючи з 2002 року, спільнота святого Егідія ініціювала Міжнародну акцію «Мiста за життя – міста проти смертної кари»,  щоб привернути увагу світової спільноти до існуючої проблеми «узаконених вбивств». На сьогодні до міжнародної акції приєдналося 2000 міст світу.

Кожне місто, яке приєднується до цього заходу, підсвічує одну з найгарніших архітектурних споруд. Так, наприклад у Римі – Колізей, у Відні – собор Святого Стефана, в Парижі – Собор Паризької Богоматері, у Львові – каплицю Боїмів. Крім того, у містах, які приєдналися до даного заходу, відбуваються конференції та публічні виступи відомих політиків, громадських діячів, свідків родичів незаслужено засуджених до смертної кари та невинно страчених.

Так акція об’єднує країни світу, які оголошують, що засуджують явище смертної кари, яке досі практикують, «як найвищу міру покарання», ще чимало країн Азії, Африки, Америки, Європи. 

Нагадаємо, 17 листопада у світі відзначили День передчасно народженої дитини. Львів приєднався до події, підсвітивши фіолетовим фасад Оперного театру. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!