Сьогодні у Львові відкриють виставку живопису Тетяни Думан, яка боролася із раком

1328 0
Ангели і святі художниці, мистецтвознавиці та волонтерки Тетяни Думан у Палаці мистецтв експонуватимуться упродовж 3-4 тижнів.
Фото: Тетяна Думан/Фейсбук

Фото: Тетяна Думан/Фейсбук

Сьогодні, 19 листопада, у Палаці мистецтв відкриють персональну виставку живопису української художниці, мистецтвознавиці, волонтерки, активістки Помаранчевої революції та Революції гідності Тетяни Думан.

Читайте також: У Львові презентували унікальну мандрівну інклюзивну виставку. Фото, відео

Відкриття виставки ангелів і святих художниці запланували о 15:00 год.

За словами рідної сестри художниці і співорганізаторки виставки Василини Думан, експозиція висітиме 3-4 тижні, згодом планують зробити презентацію її монографії і каталогу виставки.

Довідково

Тетяна Михайлівна Думан-Скоп — українська художниця, мистецтвознавиця, активістка Помаранчевої революції та Революції гідності, волонтерка, багаторічна учасниця творчого об’єднання «Кактус», організаторка благодійних і мистецьких проєктів, координаторка постійного аукціону «Митці – воїнам». Представниця хвилі відродження сучасного українського сакрального мистецтва. Роботи художниці зберігаються в державних збірках і численних приватних колекціях в Україні та світі (Польща, Німеччина, Іспанія, Литва та інші). Близько десятка робіт художниці відібрав для фондів Львівської галереї мистецтв Герой України Борис Возницький.

Наприкінці літа 2019 р. художниці діагностували рак – гліосаркому головного мозку. Внаслідок важкої хвороби звільнилася із займаної посади і зосередилася на творчості та лікуванні. У 2020 році 29 жовтня померла в лікарні Любліна. Похована у Миколаєві Львівської області на місцевому цвинтарі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!