Сьогодні у Львові вшанують пам'ять невинних українців, які загинули від рук ворога

1386 0
Tvoemisto.tv транслюватиме подію наживо на своїх ресурсах у Фейсбуку і на Ютюб-каналі.
ілюстративне фото романа балука/пресслужба лмр

ілюстративне фото романа балука/пресслужба лмр

Сьогодні, 5 квітня, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбудеться загальноміська акція «Світло пам’яті», якою вшанують невинно убієнних українців, що загинули від рук російських загарбників. Tvoemisto.tv транслюватиме подію наживо на своїх ресурсах у Фейсбуку і на Ютюб-каналі.

На площі небайдужі запалять сотні лампадок, також відбудеться панахида за участі представників усіх релігійних конфесій. Початок події – о 20:00.

Читайте також: Росіяни возили з собою мобільні крематорії, щоб приховувати воєнні злочини, – Подоляк

Капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк зазначив, що молитва у ці тяжкі часи є особливим виявом присутності й духовного єднання. За його словами, головною метою цього заходу буде молитовно вшанувати всіх невинно убієнних жертв цієї жорстокої війни Росії проти мирної України.

«Сьогодні важливо в молитвах пам’ятати тих, над ким не був звершений чин християнського похорону, хто був закатований за те, що він українець… Адже зараз так важливо бути з тими, хто страждає, бути поруч з тими родинами, які втратили своїх рідних, близьких, знайомих, з тими, хто сьогодні втратив своїх дітей, бути поруч з тими, хто опинився у справді безвихідній ситуації з однією валізою, у якій вмістилося все життя», – додав він.

Нагадаємо, що після звільнення Київської області від російських загарбників з’явився фотоархів вчинків антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих, пов'язаних мирних громадян України. Їх російські окупанти вбили з особливим звірством.
 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!