Сьогодні у Ратуші посмертно нагородять львів'ян, що загинули у 2014 році

1491 0
З нагоди Дня Героїв Львів започатковує церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія».
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 26 травня, з нагоди Дня Героїв Львів започатковує церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» посмертно захисників, що обороняли Україну з 2014 року. Перші відзнаки отримають 20 львів'ян, які загинули у війні.

Джерело: пресслужба ЛМР

«Ми вручимо нагороди родинам тих, хто загинув першими у цій війні ще у 2014 році. І далі поступово зустрічатимемось й з іншими. Такі нагороди (посмертно) отримають усі львівʼяни, які віддали своє життя за нас з Вами. Сама церемонія нагородження відбуватиметься з нагоди великих державних та національних свят», — зазначив керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Читайте також: Зеленський вніс зміни до статуту звання Героя України

За його словами, у залі будуть розставлені прапори усіх видів Збройних Сил України. Також запалять свічку як символ вічної пам’яті про Героїв. Музичний супровід на заході забезпечуватиме Муніципальний хор «Гомін», а почесна варта нестиме службу. 

Нагадаємо, що орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили захисника зі Стрийщини Тараса Балабана.

Для довідки:

«Почесний знак святого Юрія» — це міська нагорода. Ним нагороджують за видатні заслуги перед Львовом. Відзнака зображена у виглядi хреста, у який вписане коло iз зображенням Святого Юрiя — покровителя міста.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!