Сьогодні на площі Ринок у Львові організують безкоштовний концерт

5629 0
Концерт присвятять 180-ій річниці дня народження Миколи Лисенка.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 22 березня, о 12.00 год. на площі Ринок, 2 (навпроти кам'яниці Бандінеллі) відбудеться мистецька акція для батьків та дітей. Подія буде присвячена 180-річчю від дня народження видатного українського композитора Миколи Лисенка, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Шевченківський гай запрошує дітей, які приїхали з інших регіонів України, на весняні майстерки

Звучатимуть твори композитора у виконанні відомих львівських піаністів Оксани Рапіти, Мирослава Драгана, вокалістки Наталії Дитюк та чоловічого хору Львівської філармонії.

Наприкінці у спільному виконанні усіх присутніх також прозвучить духовний гімн України «Боже великий, єдиний», автором музики до якого є Микола Лисенко.

Заплановані також і розваги для малечі: у події візьмуть участь дитячі аніматори. Упродовж тижня музиканти Львівської національної філармонії та волонтери-митці з соціальної ініціативи «Діти Країни», будуть організовувати мистецькі зустрічі, концерти і майстер-класи, присвячені творчості композитора та українській музиці. Події відбудуться у публічних просторах (для усіх охочих) і у локаціях, де перебувають вимушено переміщені діти.

Довідково

22 березня виповнюється 180 років із дня народження корифея української музики – Миколи Лисенка (1842-1912). Саме Микола Лисенко є одним із формотворців нашої національної композиторської школи. Видатний композитор, піаніст, педагог, збирач фольклору та громадський діяч, Микола Лисенко левову частину свого життя присвятив вихованню юних музикантів та писав композиції для дітей. Найвідомішими з них є опери «Коза-Дереза», «Пан Коцький», «Зима і Весна».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!