«Сьогодні Україна як ніколи потребує миру». Митці і науковці звернулися до світових лідерів

1101 0
Вони закликають всіх світових лідерів зробити все залежне, щоб українська держава та її народ перебували в спокої.
фото: kyivcity.gov.ua

фото: kyivcity.gov.ua

Представники культури – письменники, митці, артисти, художники, науковці – звернулися до світових лідерів із закликом до миру.

«Сьогодні Україна як ніколи потребує миру. Накопичення російських військових навколо кордонів європейської держави; постійні розмови, що війна розпочнеться ледь не завтра – викликають у нас, як і у всіх українців, тривогу. Тому ми закликаємо всіх світових лідерів зробити все залежне, щоб українська держава та її народ перебували в спокої. Росію, в свою чергу, – закликаємо негайно відвести війська», – йдеться у зверненні на сайті Міністерства культури на інформаційної політики України.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Представники культурно-мистецької та наукової спільноти кажуть, що хочуть, щоб українці мирно відвідували театри, ходили в музеї, читали книжки, дивились фільми і працювали на улюбленій роботі.

«Уся історія України довела, що ми – миролюбна країна, яка тільки розквітає, коли живе в мирі з сусідами… У ваших силах це зробити реальністю. Але діяти треба негайно», – додають вони.

Звернення вже підписали: диригентка Оксана Линів, історик Ярослав Грицак, письменниця Ірена Карпа, режисер Олег Сенцов, акторка Ірма Вітовська, режисерка Наталка Ворожбит, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького Тарас Возняк, співачка, вокалістка гурту «ONUKA» Наталія Жижченко, композитор, голова Львівської організації НСКУ, проректор ЛНМА імені Лисенка Віктор Камінський, співак Олег Скрипка тощо. Загалом – близько 500 діячів культури, науки та мистецтва.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!