Сьогодні уночі українці перейдуть на зимовий час

1324 0
Стрілки годинників переведуть на одну годину назад.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Сьогодні у ніч на 31 жовтня Україна переходить на зимовий час. О 4 ранку 31 жовтня стрілки годинника переводять на одну годину назад. Відтак наступна доба у вихідний день «збільшується» на годину.

Читайте також: Рада повернеться до питання скасування переходу на літній час взимку

Більшість сучасних ґаджетів, такі як телефони, ноутбуки тощо змінюють час на зимовий автоматично, втім, деякі потрібно налаштувати вручну.

Перехід на зимовий/літній час уперше запровадили у Великобританії понад 110 років. В Україні це почали робити на початку 1980-х років. Вважається, що зміна часу на зимовий/літній допомагає економити енергоресурси. Водночас варто пам'ятати, що організм людини може не одразу звикнути до нового режиму, тож варто не перевтомлюватись, деякий час обходитись без великих фізичних навантажень та правильно харчуватись.

Читайте також: В Україні зробили крок до скасування переведення годинників

Нагадаємо, переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 1996 року про порядок обчислення часу на території країни. 20 вересня 2011 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Однак у жовтні того ж року таке рішення назвали поспішним та повернули переведення стрілок.

Ще в жовтні минулого року у парламенті зареєстрували законопроєкт про скасування переходу на літній час і зимовий час. Так, він передбачає закріплення в Україні єдиного київського часу і відмову від сезонного переведення годинників. В Україні годинник переводять на зимовий і літній час вже майже 40 років. Восени переведення годинників традиційно відбувається в останню неділю жовтня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!