Сьогодні в Києві відбудеться суд щодо забудови територій довкола Музею в Пирогові

1595 0
Під загрозою доля найбільшого в Європі музею просто неба
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Північний апеляційний господарський суд розгляне позов про забудову особливо цінних земель поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України, що в Пирогові. Про це нагадав громадський активіст Михайло Погребиський.

Він зазначив, що СТОВ «Агрокомбінат «Хотівський» планує забудувати ділянку площею 16,0345 га по вул. Академіка Заболотного, оскільки на неї вже видані Містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво висотного ЖК.

При цьому, як пише Погребиський, документи видані під нечинний договір оренди, який, до того ж укладений для товарного сільськогосподарського виробництва. Він стверджує, що ця ділянка є ключовою для подальшого захоплення територій довкола Музею в Пирогові під забудову. Всього під загрозою 240 га земель.

Читайте також: На територію музейного комплексу під Києвом впали уламки російської ракети.Фото

Тож сьогодні о 14 годині Північний апеляційний господарський вирішуватиме долю найбільшого в Європі музею просто неба - Національного музею народної архітектури та побуту, цінність якого в оточенні висотних бетонних джунглів буде просто знівельована.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!