Політична реклама

Сьогодні відкрили оновлений піший перехід у «Шегинях»

2495 0
У Міжнародному пункті пропуску «Шегині-Медика» відкрили оновлений піший перехід, який, як запевняють українські та польські митники, відповідає сучасним європейським нормам.

Про це повідомляє ZIK.

Начальник Львівської митниці Сергій Попазогло зазначив, що піший перехід у МПП «Шегині-Медика» – це єдиний піший перехід міжнародного значення, який щодня перетинає близько 5 тис. громадян – мешканці прикордоння обох держав, учасники малого прикордонного руху.

За словами Попазогла, митний контроль на пішому переході здійснюватимуть за новими технологіями. Тут розміщений сканер для огляду особистих речей громадян, облаштована кімната для особистого огляду, кабінки для паспортного контролю, службові туалети та туалети для загального користування. Окрім того, збільшено кількість смуг руху для громадян – раніше їх було 2 (вхід/вихід), тепер – чотири (по дві у кожному напрямку).

 

«Раніше піший перехід працював у польових умовах. Зараз, я думаю, всі подорожуючі відчують зміни і достойно оцінять. Пропускна можливість переходу збільшиться у 2-3 рази. Це дуже великий потік. Ми трошки збільшимо кількість посадових осіб, які будуть обслуговувати піший перехід. Тут працюватимуть постійно 5-6 працівників митної служби. Тут є сучасна техніка, за допомогою якої проводитиметься митний контроль», – зазначив Попазогло.

Представники митної служби з польського боку висловили побажання, що оновлений піший перехід, будівництва якого всі очікували, підвищить комфорт перетину кордону для громадян та комфорт роботи для працівників митної служби.

Відкриття нового приміщення пішого переходу у «Шегинях» позитивно оцінили громадяни. Люди висловили сподівання, що це поліпшить умови перетину кордону, оскільки раніше доводилося простоювати у чергах 1,5-2 год. Більшість із них – це жінки, для яких перетинати кордон вже стало звичною роботою. Практично кожен несе цигарки та горілку на продаж, а повертається в Україну з торбами продуктів та промисловими товарами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!