Сотні львів'ян сьогодні проходять вишкіл для цивільного населення

2311 0
Вишкіл цивільного населення проходить щосуботи на території Львівського стрілецького стенда на вул. Єрошенка, 34.
Фото: Штаб оборони Львівщини

Фото: Штаб оборони Львівщини

Сьогодні, 19 лютого у Львові на території Львівського стрілецького стенда на вул. Єрошенка, 34 відбувся третій вишкіл для цивільного населення. Окрім стрільби по мішенях там проводять навчання з домедичної допомоги, тактичного та ножового бою, а також працюють вибухотехніки та рятувальники. Про це під час стріму на Тvoemisto.tv розповів один із співорганізаторів вишколу.

Сьогодні, на вишкіл зареєструвалось понад 600 львів’ян. Організатори розповідають, ще це найбільше охочих за останні три вишколи.  Щосуботи на Львівському стрілецькому стенді у межах кампанії «Не панікуй! Готуйся!» збираються сотні людей, які здобувають базові навички з цивільної оборони. Початок – о 12:00 год. Під час заходу інструктори проводять лекції та практичні заняття, які стануть у нагоді в бойових умовах. Зокрема, діє 6 локацій, на яких відбудуться навчання із:

  • ножового бою;
  • тактики;
  • першої медичної допомоги;
  • парамедицини;
  • вибухотехніки.

«Хочемо підготуватись, знати як діяти в стані надзвичайної ситуації чи війни. Панікувати набридло. Ми уже були на локації домедичної допомоги, зараз постріляємо», – розповідає одна з відвідувачок.

«Я перший раз стріляла, мені сподобалось. Ми не панікуємо, якщо буде ситуація, що потрібно буде стріляти, то будемо стріляти», – додає інша учасниця навчань.

стенд вибухотехніків

Навчання проводять щосуботи на території Львівського стрілецького стенда на вул. Єрошенка, 34, на Кортумовій горі. Організовує його Штаб оборони Львівщини

Додамо, що через зростання агресії з боку Росії у Львові затвердили програму навчань цивільного населення: як володіти зброєю, захистити себе та надати першу домедичну допомогу. Для того, щоб отримати відповідні навички та у випадку надзвичайної ситуації мати змогу допомогти собі чи своїм близьким, декілька організацій уже пропонують львів’янам пройти курси першої домедичної допомоги. Tvoemisto.tv підготувало перелік таких курсів, що нині доступні у місті.

Нагадаємо, що у пресцентрі ООС заявили, що окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців.

Ппрезидент США Джо Байден, учора, 18 лютого виступив зі зверненням щодо ситуації в Україні. Відповідаючи на питання журналістів, він сказав, що США мають підстави вважати, що Володимир Путін уже ухвалив рішення щодо вторгнення в Україну. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!