«Спілкуються тією, якою зручніше». «Золотий вік» відповів на звинувачення щодо толерування російської мови

4097 0
У компанії кажуть, що команда відбирає кандидатів на посади лише за професійним критерієм.
фото: ілюстративне/victoriagardens.com.ua

фото: ілюстративне/victoriagardens.com.ua

Випускниця Львівського національного університету імені Івана Франка, 21-річна Вікторія Савінкова звинуватила компанію «Золотий вік» у толеруванні російської мови в Україні. Зокрема, йдеться про її львівську мережу, в один із магазинів якої Вікторія хотіла влаштуватися на роботу. Про це вона повідомила у сторіз в Інстаграм. 

За словами дівчини, їй відмовили у роботі через те, що вона не розмовляє російською. На думку керівника, вона б не знайшла спільної мови на підприємстві, бо там всі російськомовні.

Читайте також: «Не хочу говорити однією мовою з окупантами». Історії переселенців, які перейшли на українську

«Мені тільки що відмовили у роботі, бо я не російськомовна… Бо я не збиралась говорити зі своїм керівником російською мовою… у Львові», – каже вона.

Натомість в компаній українського виробника ювелірних виробів «Золотий Вік» відповіли на звинувачення дівчини та зазначили, що команда відбирає кандидатів на посади лише за професійним критерієм і відповідно до чинного законодавства України. А у процесі роботи працівники спілкуються тією мовою, якою їм зручніше. 

«Ми шануємо нашу рідну мову, вся комунікація з клієнтами та кандидатами на працевлаштування здійснюється українською. Відмовити у працевлаштуванні людини через мову – неприпустимо… У процесі роботи співробітники компанії спілкуються один з одним тією мовою, якою їм зручніше, бо Україна багатонаціональна держава та не притискає жодну мову», – пояснили в компанії. 

Читайте також: Скільки переселенців на Львівщині спілкуються українською. Опитування

Нагадаємо, що з 16 липня 2022 року за порушення мовного закону в Україні почали штрафувати. Зокрема, набула чинності частина друга та шоста статті 27 закону про мову, згідно з якими українська мова має стати мовою веб-ресурсів та інтерфейсів користувача. Також з 16 липня уповноважений із захисту державної мови зможе накладати стягнення на фізичних осіб за порушення закону.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!