Спочатку дощ, а потім спека. Коли до Львова прийде справжнє літо

12517 0
Найтеплішим буде період з 6 до 10 червня, коли температура сягатиме 25 градусів і вище.
Фото: val.ua

Фото: val.ua

Завтра, у перший день літа, 1 червня, у Львові ймовірні невеликі дощі, проте вже у наступні дні, особливо під кінець цього тижня і на початку наступного, до нас прийде справжнє тепло. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

За її словами, найближчими днями погоду визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. Центр антициклону перебуватиме над Скандинавією та Балтійським морем. Відтак, у перші дні червня, особливо ще 1 червня, у Львові та області пройдуть короткочасні дощі. Дні будуть хмарними, але з проясненнями. Вночі та вранці можливі тумани.

Читайте також: У Львові відновлюють дитячу залізницю. Розклад, ціни, стан вагонів

«Тривалий період буде зберігатися північний і північно-східний вітер. Цей напрямок вітру буде сприяти тому, що денні і нічні температури активно не зростатимуть, навіть при ясному, безхмарному небі», – каже Олена Смалюх.

1 червня нічна температура становитиме 2-7 градусів тепла, а денна – 14-19 градусів.

У наступні дні, 2-3 червня, температура зростатиме: вночі 4-9 градусів, а вдень 15-20.

4 та 5 червня – вночі 5-10 градусів, а вдень 17-22 градусів тепла.

Читайте також: У Парку культури зросли ціни на атракціони

Починаючи з 6 червня нічні і денні температури зростатимуть активніше, але, як зазначила Олена Смалюх, через вітряну погоду спека не відчуватиметься.

«Найтеплішими днями будуть 6-10 червня. Температура може сягати навіть 25 градусів і вище, але відчуття спеки не буде. Річ у тім, що центр антициклону увесь цей період буде перебувати над Скандинавією, Балтійським морем і поволі його центр буде зміщуватися на європейську територію Росії. Тому буде північний і північно-східний вітер, який не даватиме прогрівання і такого відчуття спеки», – пояснила співрозмовниця.

Вже після 7 та 8 червня знову можливі короткочасні дощі, але вже грозові.

«Через те, що денна температура зростатиме, будуть активізуватися дощові хмари, можливі грози, град та шквали», – додала вона.

А ось приблизно з 13-14 червня знову стане дещо прохолодніше. Температура зберігатиметься в межах 20 градусів і не вище. Хоч у Карпатах сьогодні вранці ще падав сніг, у Львові, як зазначила синопткиня, ані снігу, ані мокрого снігу вже не повинно бути. Загалом яким буде цьогорічне літо, Олена Смалюх казати не береться. Каже, що буде комфортним і хвилеподібним, коли спекотні дні можуть швидко переходити у більш прохолодні і навпаки.

«Нам треба бути готовими до хвилеподібних погодних умов. Така погода у нашому регіоні зберігається ще з 2010 року», – додала Олена Смалюх.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!