Споживачі просять не розглядати свої скарги на обленерго – НКРЕКП скасовує перевірки

997 0
Також покращилась ситуація з електропостачанням в цілому по Україні через бездефіцитний баланс в енергосистемі.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

У зв’язку з покращенням ситуації з електропостачанням по Україні споживачі у своїх зверненнях просять не розглядати свої попередні скарги щодо недотримання графіків відключень, повідомляє Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП).

«Результати проведених перевірок свідчать про позитивну динаміку виконання операторами систем розподілу (ОСР) вимог чинного законодавства щодо дотримання графіків відключень та належного інформування про перерви в електропостачанні. Більшістю ліцензіатів публікуються коректні та зрозумілі для споживачів графіки, в них зазначається початок та кінець відключень», – зазначають в НКРЕКП.

Тож регулятор констатує, що ліцензіати зробили відповідні висновки, окрім того покращилась комунікація компаній зі споживачами, досягнуто належного рівня інформування про відключення.

Також покращилась ситуація з електропостачанням в цілому по Україні через бездефіцитний баланс в енергосистемі.

«У зв’язку з цим збільшилась кількість звернень споживачів, в яких заявники просять не розглядати свої попередні скарги на ОСР щодо недотримання графіків відключень.

В свою чергу, це дає підстави Регулятору приймати рішення про скасування проведення чергових перевірок, що були заплановані раніше», – кажуть в НКРЕКП.

Зокрема, було прийнято рішення щодо втрати чинності рішень про проведення позапланових виїзних перевірок на «Волиньобленерго» та «Чернівціобленерго».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!