Київ

Справа «храму-мафу» УПЦ МП в Києві: Мінкульт вказує на затягування через самовідвід суддів

587 0
Суд задовольнив позов Національного музею історії щодо демонтажу ще в лютому. Московська церква подала на апеляцію - розгляд справи призначено на 16 травня. Але засідання може не відбутися.
Фото: УПЦ МП

Фото: УПЦ МП

На 16 травня призначено судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ МП, яке не погодилось з рішенням суду першої інстанції щодо демонтажу «храму-МАФу» біля Десятинної церкви. Міністерство культури та інформполітики повідомляє, що засідання може не відбутися, оскільки вже два судді заявили про самовідвід.

«Тобто справа про звільнення території Національного музею історії України від «храму-кіоску» УПЦ затягується, але позиція МКІП залишається незмінною – храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано. Будівля знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква», - йдеться в повідомленні Мінкульту.

Нагадаємо, 15 лютого Господарський суд м. Києва вирішив усунути Національному музею історії України перешкоди у користуванні земельною ділянкою та скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежитлову будівлю (літ. "Р"), каплицю. В УПЦ МП не погодились з рішенням суду першої інстанції та подало апеляційну скаргу. Апеляційний розгляд справи призначено на 16 травня.

«Храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: УПЦ МП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!