Справу про підпал автівки львівської журналістки Галини Терещук передали до суду

1042 0
Організаторам підпалу загрожує від 6 до 15 років та від 3 до 10 років.
Фото: Ірина Діденко

Фото: Ірина Діденко

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканців Львова, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук, а також в організації одним із них ще двох підпалів авто.

Читайте також: СБУ затримала організатора підпалу авто журналістки Галини Терещук у Львові

Правоохоронці встановили, що 43-річний колишній старший оперуповноважений кримінальної поліції одного з відділів поліції Львова та 48-річний львів’янин підшукали виконавця для вчинення злочину та надали йому необхідну інформацію про розташування автомобіля журналістки. 30 січня цього року на вул. Кубійовича 19-річний виконавець підпалив авто.

З’ясувалося, що на замовлення колишнього працівника поліції виконавець вчиняв аналогічні злочини, зокрема, наприкінці 2019 року пошкодив два автомобілі у Львові. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років та від 3 до 10 років.

Читайте також: «Вихвалялися, що їм нічого не буде». Троє поліцейських у центрі Львова побили ветеранів АТО

Нагадаємо, у ніч на 30 січня невідомий чоловік у масці підпалив автівку львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Як розповідала Галина Терещук у коментарі Tvoemisto.tv, раніше вона не отримувала жодних погроз чи попереджень. Також вона відкидала версію помсти.

11 лютого 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомили про підозру, у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Тоді його оголосили у розшук. У травні цього року19-річному виконавцю, підпалювачеві авто присудили 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. 

У замовленні підпалу підозрюється 48-річний безробітний, раніше судимий львів'янин, відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми і розкрадання палива із Львівської залізниці. Він перебуває під домашнім арештом.

17 серпня цього року оперативники СБУ затримали причетного до підпалу авто поліцейського.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!