Справу проти Петра Порошенка через Томос закрили

1493 0
Справу відкрили за заявою вірян.
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Фото: Петро Порошенко / Twitter

Справу проти п’ятого президента Петра Порошенка через нібито міжрелігійну ворожнечу закрили. Про це повідомили в ДБР.

Як пояснив очільник ДБР Олександр Соколов, кримінальне провадження, на яке у своїх публічних заявах посилався Петро Порошенко, насправді стосувалося не Томосу, а скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату. Воно було зареєстроване на підставі рішення суду ще за керівництва Романа Труби і наразі закрито.

«Вказане провадження відкрили за заявою вірян цієї громади і порушувало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів й проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа наразі закрита. Слідчими не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань», – каже Олександр Соколов.

Нагадаємо, 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві. 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков, який обрав митрополита переяславського і білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

5 січня 2019 року у Стамбулі підписали Томос про автокефалію, а 6 січня вселенський патріарх Варфоломій передав Томос  митрополиту київському і всієї України Епіфанію.

19 червня Петро Порошенко повідомив, що ДБР розглядає проти нього кримінальну спрачу через отримання Томосу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!