Кремлівські ЗМІ і Газпромбанк. США анонсували нові санкції проти росії

719 0
Нові санкції включатимуть приблизно 2600 візових обмежень для російських та білоруських чиновників.
Український прапор та прапор США/Фото: з відкритих джерел

Український прапор та прапор США/Фото: з відкритих джерел

Сполучені Штати Америки анонсували нові санкції проти росії. Про це пише «Європейська правда» із посиланням на CNN. Йдеться також про те, що на зустрічі лідерів «великої сімки» 8 травня США мали переконувати «поступово припинити імпорт російської нафти».

Нові санкції направлені на відрізання контрольованих кремлем ЗМІ («Першого каналу», «Росія-1» та «НТВ») від американських рекламодавців і виробничих технологій, заборони росії використовувати такі послуги, як менеджмент або корпоративні консультації та бухгалтерський облік, а також введуть новий експортний контроль проти промислового сектору рф.

Читайте також: Угорщина знову блокує нові санкції проти росії

Нові санкції включатимуть приблизно 2600 візових обмежень для російських та білоруських чиновників, а також перші санкції проти керівників Газпромбанку — установи, через яку більшість Європи купує російський газ. 

Активи Газпромбанку не заморожуватимуть і не заборонять будь-які операції з ним. Проте сигналізують про те, що Газпромбанк не є надійним притулком. І тому накладають санкції на деяких його топменеджерів, щоб створити ефект відлякування. 

Також США планують накласти санкції на ТОВ «Промтехнологія», яке виробляє зброю, наприклад, гвинтівки, яку використовують російські війська в Україні. Також буде заборонений експорт до РФ  урану, плутонію та інших ядерних продуктів.

Читайте також: Що передбачає шостий пакет санкцій проти РФ

Також зазначимо, що 8 травня відбулася онлайн-зустріч лідерів країн «великої сімки», на якій був Володимир Зеленський. Лідери країн пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.

У ході онлайн-зустрічі Зеленський наголосив, що Україна ставить собі за мету цілковите виведення російських військ і техніки з усієї території України в межах кордонів, визнаних світом. Лідери G7 запевнили Україну, що будуть неухильно підтримувати владу й український народ у боротьбі проти російських окупантів. Крім того, партнери України обіцяють збільшувати обсяг і тип озброєння для оборони своєї території від загарбників.

Нагадаємо, що шостий пакет санкцій проти росії складатиметься з чотирьох елементів. Зокрема, плануюють ввести санкції проти російських офіцерів та інших осіб, які причетні до воєнних злочинів у Бучі. Також від SWIFT планують відключити Сбєрбанк, найбільший банк росії, та інші дві великі фінустанови. Ще один елемент шостого пакета санкцій – заборона на мовлення для трьох великих російських телерадіокомпаній, які «агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!