США можуть надати Україні зброю для ударів по російських аеродромах, – Пентагон

3156 0
Сполучені Штати готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь більшої дальності, ніж ті, що вже передавалися.
Фото: /zn.ua

Фото: /zn.ua

США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь середньої дальності, які здатні завдавати ударів по аеродромах на території рф. Про це заявила заступниця міністра оборони Сполучених Штатів Кетлін Хікс, пише «Голос Америки».

Читайте також: «З сильним повідомленням про допомогу». Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії їдуть в Україну

«Так, ми продовжимо розглядати типи коштів, які запитують українці, – у плані того, щоб надати їм трохи більше дальності та дистанції», – заявила Хікс.

Однак вона застерегла від спроб забігати наперед і не повідомила подробиць про тип озброєнь.

«Поки не буде оголошено про ці пакети, я не хотіла б забігати вперед наших президентських рішень. Проте ми просуваємо ці пакети дуже швидко. І вважаю, ви побачите більше в наступні дні», – зауважила Хікс.

На запитання, чи означають її висловлювання, що США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь більшої дальності, ніж ті, що вже передавалися, заступниця міністра оборони відповіла «так».

Читайте також: Зеленський відмовився прийняти президента Німеччини в Києві

Крім того, вона підтвердила, що американська сторона продовжить надавати українській розвідувальну інформацію.

Хікс також пояснила, що США продовжуватимуть постачання Україні боєприпасів.

Додамо, що як пише The Washington Post, що адміністрація Байдена готова різко розширити спектр озброєнь, які вона постачає Україні, і Пентагон хоче передати армійський позашляховик Humvee і низку іншого складного обладнання. За даними видання, новий пакет військової допомоги Києву на суму 750 млн доларів попередньо містив гелікоптери Мі-17, гаубиці, безпілотники берегової оборони та захисні костюми для захисту персоналу у разі хімічної, біологічної чи ядерної атаки. Поки не зрозуміло, чи все це залишиться у фінальному пакеті допомоги.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!