США передадуть Україні до 30 HIMARS та велику кількість боєприпасів до них – Єрмак

1440 0
Зараз ключовим питанням є саме логістика доставки ракет.
Фото: Defense-express

Фото: Defense-express

США та союзники передадуть Україні до 30 РСЗВ HIMARS, а також велику кількість боєприпасів до них. Зараз ключовим питанням є саме логістика доставки ракет. Про це повідомив глава Офісу президента України Андрій Єрмак. 

«Після зустрічі з президентом, командою Офісу та уряду, голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт назвав кількість HIMARS та MLRS, які передадуть Україні США та союзники. Зараз мова йде, за його словами, про 25-30 одиниць та велику кількість боєприпасів до них», — зазначив він

Читайте також: Велика Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Нагадаємо, реактивні системи залпового вогню HIMARS анонсували у рамках пакету допомоги від США на 700 млн доларів на початку. Початково планували надати чотири системи. Повідомлялося, що РСЗВ надають з політичним зобов'язанням не застосовувати цю зброю по цілях на території Росії. Водночас, посол США в Україні сказала, що українські військові самі визначатимуть дальність застосування.

Додамо, США виділять новий пакет військової допомоги Україні на суму до 175 млн доларів. 

Довідково

HIMARS – це американська система залпового вогню. Вона була розроблена в 80-х роках на основі більш важкої системи, яка називалася M270 MLRS, яка на гусеничному ходу. Система HIMARS має автомобільні шасі, вона вдвічі менша. За боєкомплектом вона набагато легша, ніж попередній важкий зразок. Вона може перекидатися літаками, її можна доставляти на борту десантного корабля. 

На платформі HIMARS є шість некерованих ракет, які можуть вистрілюватися, вражати цілі на континентальній частині якоїсь території. Завдяки точності HIMARS очікується, що це щонайменше вдвічі збільшить бойові можливості Збройних сил України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!