США та Велика Британія розширили санкції проти рф на тлі анексії територій України

1886 0
До списку санкцій потрапили члени держдуми та ради федерації, а також родичів високопосадовців рф.

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти десятків росіян та організацій, зокрема, членів держдуми та ради федерації, а також родичів високопосадовців. Велика Британія внесла до санкційного списку голову Центробанку рф. Такі рішення ухвалили на тлі заяви росії про анексії чотирьох регіонів України. Про це йдеться в документі Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) та на сайті уряду Великої Британії, пише «Громадське».

Так, під американські санкції потрапили зокрема перша у світі жінка-космонавт, членкиня Держдуми Валентина Терешкова, а також родичі глави міноборони рф сергія шойгу, прем'єра михайла мішустіна, мера москви сергія собяніна й заступника голови ради безпеки дмитра медведєва.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО

В американські списки санкцій також включили 11 юридичних осіб, серед них – Рада Федерації Федеральних Зборів рф, а також низка технологічних компаній та структур, які пов'язані з оборонною діяльністю.

Список санкцій США також поповнили голова Центробанку рф ельвіра набіулліна та її перша заступниця ольга скоробогатова, а також віцепрем'єр олександр новак, який зокрема в уряді рф займається переговорним процесом в межах ОПЕК+.

Набіулліна, яка до цього була лише під санкціями Канади та Австралії, тепер також потрапила до санкційного списку Великої Британії.

Читайте також: путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей

Нагадаємо, що російський диктатор володимир путін оголосив про незаконну анексію Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. 

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!