США відреагують швидко і жорстко у разі анексії росією додаткових територій України, – Білий дім

1477 0
На росію накладуть додаткові санкції, вона стане ще більшим ізгоєм, ніж зараз. США ніколи не визнають жодні «анексовані рф території».
Фото: svoboda.org

Фото: svoboda.org

Сполучені Штати мають інформацію про те, що росія готується анексувати додаткові території України, зокрема Донецьку та Луганську області, а також частину Херсонської та Запорізької. Відтак, попереджають рф, що відреагують на цей крок. Про це під час брифінгу 19 липня заявив координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише «Європейська правда».

«Ми бачимо значний масив доказів з розвідувальних і відкритих джерел про те, що росія планує спробу анексувати додаткові українські території. Росія починає оголошувати, можна сказати, свої «правила й умови» анексії, як це було у 2014 році. Росія вже поставила нелегітимних контрольованих осіб на територіях України, які вона контролює. І ми знаємо її подальші кроки: спершу ці «керівники» організують постановочний референдум про приєднання до росії, потім росія використає ці референдуми у своєму намаганні анексувати нові території України», – сказав він.

Зі слів Кірбі, уряд рф наразі розглядає план анексії частин Херсонської та Запорізької областей, а також повністю Донецької та Луганської. Зокрема, підготовка до цього вже стартувала, оскільки москва ввела обіг рубля на окупованих територіях, блокує доступ до інтернету, переслідує людей із проукраїнськими поглядами і встановлює контроль над ЗМІ.

«Кремль не оголошував часу проведення цих референдумів, але їхні гауляйтери говорили, що вони відбудуться в цьому році, ймовірно разом із регіональними виборами в росії 11 вересня», – зазначив представник Білого дому, нагадавши, як на початку повномасштабного вторгнення путін заявляв, що в його плани не входить окупація України.

«Якщо росія все ж утілить у життя свої плани щодо анексії, наша відповідь буде швидкою і жорсткою – і спільною з нашими союзниками й партнерами. На росію накладуть додаткові санкції, вона стане ще більшим ізгоєм, ніж зараз. Ми ніколи не визнаємо жодні «анексовані росією території», – наголосив Кірбі.

Він також додав, що Україна, ймовірно, зможе відвоювати тимчасово окуповані росією території військовим шляхом.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!