Україна отримає від США ще понад 4 мільярдів доларів допомоги

880 0
Кошти США допоможуть українському уряду надавати базові послуги, зокрема соціальну та фінансову допомогу населенню.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в понеділок оголосило про виділення уряду України додаткових 4,5 мільярда доларів через механізм Світового банку. Про це повідомляє посольство США в Україні. 

Фінансування надходитиме до уряду України траншами. Перший із них у розмірі 3 мільярдів доларів очікується в серпні. Попередні транші допомоги Україні з боку агентства становлять 1,3 мільярда доларів в червні та 1,7 мільярда доларів у липні. Кошти США допоможуть українському уряду надавати базові послуги, зокрема соціальну та фінансову допомогу населенню, дітям з обмеженими можливостями та мільйонам внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: В Україну прибули додаткові системи HIMARS від США

У USAID зазначили, що бюджетна підтримка США дозволила уряду України підтримувати постачання газу та електроенергії до лікарень, шкіл та іншої критичної інфраструктури й доставляти терміново необхідні гуманітарні вантажі громадянам. Також кошти пішли на виплати лікарям, вчителям та іншим бюджетним працівникам.

Агентство наголошує, що Світовий банк разом зі сторонніми наглядовими органами впровадили «надійні запобіжні заходи», щоб переконатися, що кошти будуть спрямовуватись за призначенням.

Загалом, загальна підтримка бюджету України з боку США з початку повномасштабного вторгнення рф становитиме 8,5 мільярда доларів. 

Нагадаємо, США та союзники передадуть Україні до 30 РСЗВ HIMARS, а також велику кількість боєприпасів до них. Зараз ключовим питанням є саме логістика доставки ракет.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!