Стало відомо, хто будуватиме Зелену лінію через парк Івана Павла ІІ на Сихові

4818 0
Сихів з'єднають із центром велопішохідною доріжкою.
Фото: Uran Curators

Фото: Uran Curators

Велосипедну та пішохідну інфраструктуру на території парку ім. Папи Івана Павла ІІ у Львові облаштовуватиме будівельна компанія «Захід Нео Буд» за 6 млн 860 тисяч гривень. Відповідний тендер на перший етап будівництва Зеленої лінії у Львові, яка з’єднуватиме Сихів і центр Львова, відбувся 30 червня.

Читайте також: Зелена лінія. Як планують з'єднати Сихів та центр Львова

Найменшу ціну запропонувала «Будівельна Компанія «Захід Нео Буд». Участь у тендері також брали ТОВ «ВЕЛЬТ КАПІТАЛ», ТОВ CОЛГІЗ та ТзОВ «Будреммеханізація», але їхня ціна була вищою на понад пів мільйона гривень. Наразі триває перевірка документації, «Львівавтодор» має підписати із переможцем договір на виконання робіт.

Роботи підрядник має виконати до 30 червня 2022 року.

Загалом велопішохідний маршрут простягнеться на 8 км. Він пролягатиме від Центру Довженка через межу парку Івана Павла ІІ, берег річки Зубра, Хуторівку, територію католицького університету до вулиці Луганської та залізничної станції «Персенківка», далі вулицею Козельницькою та через два парки – Стрийський та Парк культури. Завершуватиметься маршрут на вулиці Вітовського.

Концепцію першої ділянки розробили в Urban Curators. Детальний проєкт та відрізки маршруту можна переглянути за посиланням.

Крім безпосередньо маршруту, проект передбачає створення додаткових просторів, наприклад, спортивні чи дитячі майданчики. Крім цього, Зелена лінія може дати старт розвитку заміського велосипедного маршруту – вздовж русла Зубри чи у напрямку Винниківського лісу.

Читайте також: Там, де живуть качки. У Львові почали відновлювати озеро на Панча

Зазначимо, що за даними аналітичної платформи Youcontrol, Будівельна Компанія «Захід Нео Буд» зареєстрована 5 років тому, у 2016 році на вулиці Панча,7А. Власниками компанії є Світлана Шостак, а керівником Ярослав Шостак. Ця компанія зараз проводить роботи із облаштування території поблизу озера на вулиці Панча.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!