У Мініфраструктури припустили, коли в Україні закінчиться дефіцит пального

1194 0
У червні Україна має намір імпортувати з Європи до 600 000 тонн палива.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

У Мініфраструктури вважають, що проблема з дефіцитом пального в Україні зникне до осені. Про це глава відомства Олександр Кубраков заявив у коментарі Financial Times.

Читайте також: Як купити пальне і де взяти паливні картки

Через блокаду українських морських портів росією імпорт палива з Азербайджану та Румунії через Чорне море виявився заблокованим. Також припинилися постачання з Білорусі.

«Весь наш імпорт – із ЄС. Раніше ми використовували лише найближчі до України країни та порти у Польщі та Румунії, тепер завозимо з Бельгії, Нідерландів», – сказав міністр. 

Як повідомив раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, проблема з пальним в Україні вирішать, але тої ціни, яка була раніше, вже не буде.

«Треба розуміти, що тої ціни, яка була раніше, вже не буде. Якщо у всьому світі ціна за бензин, умовно, два євро за літр, то як у нас може бути один євро?», – сказав він. 

Читайте також: Україна створить запас пального на кілька місяців, – ОП

Зазначимо, що до війни Україна імпортувала лише 5% свого палива через кордони із Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією. Наразі цей показник становить 100%. 

Додамо, що у червні Україна має намір імпортувати з Європи до 600 000 тонн палива. Це вдесятеро більше, ніж ті 60 тисяч тонн, які країна імпортувала у березні.

Нагадаємо, що АЗС підвищили ціни на пальне. Раніше уряд підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом. Як вирішити проблему із пальним, читайте у розмові з експертом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!