Підприємства Львівщини мають подавати дані про працівників, щоб уникнути неочікуваних повісток

7225 0
Під бронювання від призову до мобілізації підпадають працівники критично важливих підприємств.
Фото умовне

Фото умовне

Загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і періодично продовжується указами президента. Уже декілька разів мобілізацію продовжували на 90 днів. Під бронювання від призову до мобілізації підпадають працівники критично важливих підприємств.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram

До кінця тижня департаменти Львівської ОВА напрацюють критерії для формування списків критично важливих підприємств. Крім того, органи місцевого самоврядування нададуть свої пропозиції. 

«Керівники підприємств мають вчасно і на вимогу територіального центру комплектування подавати військово-облікові дані своїх працівників. До повномасштабної війни підприємства щороку подавали звітність щодо військовозобов’язаних. Цю роботу потрібно виконувати і зараз», – зазначив він.

Читайте також: Де і кому вручають повістки на Львівщині

За словами голови Львівської ОВА, це дозволить ТЦК швидше зібрати актуальні дані про військовозобов’язаних працівників підприємства і мобілізувати їх у межах визначеної законодавством квоти або убезпечити працівників від отримання повісток без попередження. 

Нагадаємо, що критерії та порядок, за якими визначають підприємства, установи і організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлює Кабінетом міністрів України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!